Mesajul zilei

31/10/2019 - IROSIND BINECUVÂNTĂRILE

Dacă, deci, aţi înviat împreună cu Hristos, să umblaţi după lucrurile de sus, unde Hristos şade la dreapta lui Dumnezeu.

Coloseni 3.1

 

            Versetul citat a fost consemnat în Scripturi prin îndrumarea Duhului Sfânt ; așadar, este adevărat. Știm că păcatul lui Adam ne-a distrus duhovnicește, ceea ce înseamnă că am fost despărțiți de Dumnezeu. Însă, acum, aflăm că am fost înviați în Hristos, prin învierea Sa. Asta a fost făcut pentru toată umanitatea și intră în vigoare când omul primește pe Isus drept Mântuitor și Domn al vieții sale.  

            Să ne gândim la acest subiect, căci este foarte important! Fiul lui Dumnezeu, Cuvântul sfânt ce a existat mereu cu Tatăl, El fiind Creatorul tuturor lucrurilor, a trebuit să vină în lumea noastră, să Se despoaie de toată Slava Sa pentru a muri în locul nostru. Luând păcatul nostru asupra Lui, Isus S-a despărțit de Dumnezeu murind duhovnicește. Așadar, când a fost însuflețit, El a înviat, iar noi am înviat cu El.

            Nu doar am înviat cu El, ci și am fost așezați cu El în locurile cerești (Efeseni 2.6). Pentru ca lucrul acesta să se înfăptuiască, Dumnezeu a trebuit să facă o lucrare minunată; însă, ce am făcut față de toate acestea? Totul a fost scris cu un anumit scop, sau a fost o poveste pe care apostolul Pavel a imaginat-o? Până la urmă, am fost sau nu înviați cu Hristos? Avem sau nu dreptul de a fi din nou în comuniune cu Tatăl?

            Adevărul este că, azi, putem umbla cu Dumnezeu, fără niciun impediment, fiindcă lumea morții nu mai are nicio putere asupra noastră. Suntem membri ai familiei sfinte și, folosind Numele lui Isus, avem dreptul de a pune puterea lui Dumnezeu la lucru pentru noi sau pentru binele cui ne cere ajutor sau pentru cel care Tatăl ne cere să-l binecuvântăm. Nu ne putem rezuma credința la învățăminte și precepte create de oameni.

            Domnul ne poruncește să căutăm lucrurile cerești, unde Isus este așezat. Cine va căuta va găsi; însă, cine nu caută să păzească poruncile Tatălui se va purta ca și cum nimic din toate acestea nu ar fi adevărat. Supunerea noastră va face diferența! De nu mai avem ajutorul lui Dumnezeu, asta este pentru că nu am căutat ceea ce ne aparține.    

            Scriptura spune că suntem așezați în locurile de sus în Isus Hristos. Te-ai gândit la ceea ce Hristos face azi și la ce există acolo unde El se află ? Prietene, odată ce primim Evanghelia, începem să trăim acolo. Trebuie să credem că vom trăi într-o nouă viață dăruită de Fiul lui Dumnezeu. Ce oare vei face tu în această privință ?

                       

            În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!