Mesajul zilei

01/11/2019 - FUGI DE PĂCAT ȘI DE PIEIRE

Cine iubeşte certurile iubeşte păcatul şi cine-şi zideşte poarta prea înaltă îşi caută pieirea.

Proverbele 17.19

Este mereu bine să stai de veghe potrivit spuselor din Scripturi, care ne învață să avem succes în viață. Păzind sfintele porunci, ne facem un mare bine nouă, cât și aproapelui nostru. De nu suntem atenți, vrăjmașul ne va aduce probleme, căci asta îi este misiunea. Nu există alt mijloc de a ne păzi de oamenii folosiți de cel rău, decât prin Cuvântul Domnului.

Poți fi sigur de asta : cui îi place anormalitatea îi place păcatul. Așadar, să stai departe de omul stăpânit de păcat, căci, într-un moment de slăbiciune, te va putea atrage de convingerile sale, ceea ce te va putea face să comiți o faptă ce te va îndepărta de Dumnezeu sau, poate, să te osândească la moartea veșnică. Cel căruia îi place greșeala are puterea de convingere ce te va face să nu vezi nimic rău în lucrurile greșite. Trebuie să știi că a fi prietenul cuiva ce se poartă așa înseamnă să fii prietenul diavolului.

Alt sfat important este de a nu-ți deschide inima nimănui. De ești mulțumit de viața ta, slăvește pe Domnul, și nu sta să te lauzi cum ai obținut succesul. Cel mult, poți să aduci mărturie că Dumnezeu te-a ajutat să ajungi în asemenea situație. Expunându-ți secretul, vei da invidiosului puterea de a se lua după tine, ceea ce, fără îndoială, o va face sau va povesti altcuiva.

Oamenii stăpâniți de duhul invidiei au răutatea vrăjmașului. Se arată prieteni, dar, aflând ce ai făcut pentru a avea succes, se vor pune pe aceeași cale pentru a face la fel. Astfel, sunt gata, de exemplu, să-ți fure clienții, să-ți seducă soțul sau să răspândească zvonuri despre tine. Nu deschide ușa inimii, căci asemenea indivizi vor intra și îți vor fura secretele, cauzându-ți pagubă.          

Pieirea are loc fiindcă falși prieteni și oameni stăpâniți de invidie și răutate nu-și măsoară consecințele faptelor lor. Ceea ce Domnul ți-a dat îți aparține. Cine va căuta pe Cel Preaînalt va fi răsplătit cu revelații ; însă, slăbiciunea duhovnicească ce îi stăpânește pe mulți face ca aceștia să se umple de invidie și să nu vadă nicio problemă în a trăda sau a comite fapte rele, de îndată ce satisfacția personală este ceea ce contează.

Trebuie să eviți pe cei care sunt mișcați de asemenea interese meschine, căci nu le este frică de Domnul. Ceea ce poți face pentru aceștia este de a le da mesajul sfânt. Însă, lasă ca lucrarea să fie făcută de Duhul lui Dumnezeu. Nu uita că Tatăl răspunde rugăciunilor!

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!