Mesajul zilei

02/11/2019 - CUM SĂ STAI DEPARTE DE NEVOI ȘI SĂRĂCIE

Cine iubeşte petrecerile va duce lipsă şi cine iubeşte vinul şi untdelemnul dresurilor nu se îmbogăţeşte.

Proverbele 21.17

Scriptura este mustrătoare spunând că lumea zace în cel rău (1 Ioan 5.19) și, de aceea, plăcerile oferite de acesta sunt inspirate de diavol pentru a amăgi pe cel care nu a cunoscut încă darul mântuirii. Este posibil să cunoști pe oameni prin ceea ce le place. Cei pierduți, fie bogați, fie săraci, trăiesc potrivit lucrurilor lumești; însă, celor care s-au născut din nou le place lucrarea Domnului. Ce oare poate fi spus despre tine?

            E un fapt că lumea hrănește pe cei pierduți cu amăgirile lor și, de aceea, mulți comit erori grave. Deși, de exemplu, nimeni nu vrea ca să fie înșelat de soț, majoritatea oamenilor le place să se gândească la posibilitatea de a avea o aventură păcătoasă în afara căsătoriei, dacă nu a avut-o deja. Cei pierduți trăiesc gândindu-se la petreceri, la ceea ce este interzis de Cuvânt, și nu le este greu să se dedice acestor lucruri, fiindcă duhul ce îi stăpânește are plăcere numai când aceștia fac ceea ce le place.          

            Pe de altă parte, cei care au judecată caută să îndeplinească voia sfântă. Ceea ce pentru cei ce nu sunt mântuiți are multă importanță reprezintă ceva dezgustător pentru mântuiți. Bucuria fiilor lui Dumnezeu este de a fi folosiți de El. Celor pierduți le place vinul și ceea ce acesta face în viața lor, dar cei care sunt în Domnul nu simt plăcere în această băutură sau în alt lucru ce i-ar putea ameți, fiindcă știu că luciditatea este necesară pentru a iubi pe Tatăl.

Cei care au cunoscut noua naștere nu dau importanță dresurilor ce îi bucură pe păcătoși, din moment ce mănâncă ceva mai bun – Pâinea din ceruri. Dimpotrivă, omului care se află în întuneric îi place să schimbe restaurantele, să cunoască mâncăruri noi și, deseori, nici nu-și dă seama că obezitatea și alte boli își au cauza în ceea ce mănâncă.

De fapt, hrana pe care Domnul o dă fiilor Săi – Pâinea din Ceururi – este ceea ce aduce mulțumire celui care slujește cu adevărat lui Dumnezeu. Cel mai bun lucru este că această hrană ne îmbogățește cu înțelepciune, ne prilejuiește înțelegerea tuturor lucrurilor și ne întărește în luptă. Cine se hrănește cu aceasta nu-i va fi niciodată foame. Creștinul este apreciat prin sănătatea duhovnicească de care se bucură.  

Minunea schimbării în bine a vieții noastre va avea loc prin Pâinea din Ceruri, dacă o vom mânca. De ne vom folosi de credința pe care Cuvântul ne-o dă, vom avea putere pentru a birui. Este bine să stăm departe de dresuri pe care, din răutate, unii le pun în mesajul lui Dumnezeu, căci acestea împiedică pe Domnul să lucreze pentru noi. Cine se hrănește cu Pâinea din Ceruri nu va duce lipsă de nimic.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!