Mesajul zilei

03/11/2019 - A FI PRIETEN CU ISUS

Cine iubeşte curăţia inimii şi are bunăvoinţa pe buze este prieten cu împăratul.

Proverbele 22.11

Curăția inimii îl face pe cel care o are să iubească pe toți oamenii fără deosebire.

De aceea, trebuie să-ți cureți inima cu harul sfânt și să ți-l pui pe buze. Oamenii neprihăniți și care au ungerea lui Dumnezeu sunt iubiți și, în consecință, au drept Prieten pe Domnul Isus. Ori, prietenii lui Hristos sunt păziți și călăuziți de Duhul Sfânt tot timpul.

            Lumea are nevoie de oameni care să iubească pe toți în mod egal, căci, astfel, vor fi iubiți cum se cuvine, și nu prin ceea ce pot da. Ceea ce pentru mulți se numește dragoste, dar ascunde un interes meschin, este înșelăciune și lucrarea celui rău. Din această cauză, lumea este din ce în ce mai rea; cel care este înșelat nu mai are încredere în nimeni și, uneori, îi este greu să se încreadă în Cel Preaînalt.  

            Cine iubește poartă o curățenie neîntinată în suflet, iar această virtute îl face să o arate tuturor. Acești oameni sunt cunoscuți după modul în care vorbesc, se uită și se poartă. Este un fapt că toți oamenii vor să fie prietenii celui care iubește cu adevărat, căci modul său de a fi este pe placul oricui. De aceea, cere Domnului să facă din tine un om cu inima plină de har sfânt și, astfel, să fii fericit cu adevărat.

            Nu este bine să vorbești numai de dragul de a vorbi; este nevoie să fii folosit de Duhul lui Dumnezeu. Însă, fii atent pentru ca întotdeauna când ai de spus ceva, bunăvoința Domnului să fie pe buzele tale. Atunci, va fi îndeplinit unul dintre obiectivele Creatorului, fiindcă El ți-a dat viața și ți S-a revelat. Fiii lui Dumnezeu ar trebui să fie ca o prelungire a Tatălui pentru a arăta ceea ce Dumnezeu a făcut pentru ei.

            Gândește-te bine: te bucuri când întâlnești pe cineva cu inima neprihănită, nu este așa? Astfel, lasă și pe alții să se bucure de tine. Cine are ungerea sfântă pe buzele sale face un mare bine celui care trece pe calea sa. Trebuie să binecuvântăm mereu și să nu permitem niciodată ca din gură să ne iasă vreo judecată sau osândă. Fie ca gura să-ți fie folosită de Domnul pentru a binecuvânta mereu!

            Cine își face din viață un izvor de binecuvântări va afla modul drept de a avea pe Fiul lui Dumnezeu sălășluindu-i în inimă. Asta nu se referă la cei care vorbesc mieros, dar au de fapt în inimă o fiară gata de atac. A avea bunăvoința pe buze înseamnă să vorbești mereu despre ceea ce Scripturile spun, cu dragoste, blândețe și convingere.      

            Prietenii lui Isus fac mereu ceea ce El poruncește și nu trăiesc pentru ei înșiși, ci pentru Domnul. În plus, sunt călăuziți de Duhul Sfânt în toate cele și, de aceea, El îi poate păzi. Cine locuiește în Cortul Celui Preaînalt este cunoscut după modul în care ia hotărâri, după privirea smerită și teama de Dumnezeu!

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!