Mesajul zilei

04/11/2019 - DREPT ESTE CEL CARE ASCULTĂ MAI ÎNTÂI

Cine răspunde fără să fi ascultat face o prostie şi îşi trage ruşinea.

Proverbele 18.13

Cine nu dă atenție sfaturilor biblice ia hotărâri greșite; însă, urmând învățăturile sfinte, va primi răspunsul bun. Trebuie să știi că îndrumarea lui Dumnezeu nimicește orice atac al diavolului și, de aceea, cei care vorbesc potrivit cuvintelor Domnului nu vor fi niciodată înfrânți. Oricât de mare ar fi atacul celui rău, călăuzirea din Ceruri va aduce rezolvare situației, iar fiii lui Dumnezeu nu vor fi făcuți de rușine.

            Se poartă prostește omul care crede că știe totul și ia hotărâri fără să fi ascultat de Cel Preaînalt când este pus la încercare. Cuvântul ne învață să ne mărturisim toate preocupările înaintea Domnului. Cine va face astfel va avea lumină pentru a desface planul celui rău. Însă, problema este că, în majoritatea cazurilor, nu ne gândim de două ori înainte de a lua vreo hotărâre și, astfel, vom acționa în necunoaștere.  

           Biblia ne asigură că cine va chema pe Domnul va primi răspuns (Ieremia 33.3).

Așadar, în orice situație, cere îndrumarea Tatălui și poartă-te după cum El te-a sfătuit. Cine vorbește potrivit învățăturilor Dumnezeului celui Atotștiutor nu este învins. Nu uita niciodată că Cel Atotputernic este desăvârșit, înțelept și, de aceea, ceea ce El spune va trebui folosit cu toată convingerea, căci va funcționa mereu.

            Cel Preaînalt ne asigură că atunci când Cuvântul Îi iese din gură nu se întoarce fără rod (Isaia 55.11), odată ce îl trimit cu puterea necesară pentru a face lucrarea vestită de El. Așadar, să nu te temi niciodată să accepți ceea ce ți-a fost spus de Verbul sfânt, căci El nu ne-ar trimite Cuvântul Său fără autoritatea de a putea distruge lucrările lui Satana. Odată însușit, fii tare în nimicirea răului, căci în acest mod Dumnezeu îți va da slobozirea.

          Mai mult de atât : crezând în ceea ce Tatăl îți spune, ai la dispoziția ta ceea ce este mai bun din El. Ori, Domnul știe exact ceea ce ai nevoie pentru a desface orice lucrare a diavolului din viața ta. Purtându-te potrivit sfaturilor cerești, ai toate condițiile de a închide ușa pe care cel rău o folosește pentru a te ataca.

            Răspunsul lui Dumnezeu îți este scăparea. Așadar, să nu răspunzi niciodată înainte de a auzi ceea ce El are de spus despre acel subiect. Cine vorbește potrivit ceea ce i-a fost propovăduit și, chiar dacă aparent nu funcționează, trebuie să rămână tare. Chiar dacă iadul se opune cu o forță mai mare și, astfel, răspunsul pare să întârzie, nu disprețui soluția obținută. Nu există înțelepciune, forță și nici putere care să înfrângă Cuvântul Domnului.

            Care ar fi reacția ta față de un fiu ce nu a reușit din cauza faptului că ți-a nesocotit sfatul? Cu siguranță, Cel Preaînalt nu este fericit cu cei care sunt nepăsători față de învățăturile Sale, dar, care este, fără îndoială, mulțumit de fiii înțelepți. Fie ca viața ta să fie o bucurie Domnului Cerurilor și Pământului, Tatăl nostru!

           

            În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!