Mesajul zilei

06/11/2019 - ESTE VREMEA BUCURIEI

Domnul a abătut de la tine pedepsele tale, a îndepărtat pe vrăjmaşul tău; Domnul, Împăratul lui Israel, este în mijlocul tău; nu trebuie să te mai temi de nicio nenorocire!

Tefania 3.15

Începând cu căderea lui Adam și până la moartea lui Isus de pe Calvar, am fost osândiți, păcatul comis de primul cuplu din grădina raiului căzând asupra noastră, despărțindu-ne de Domnul. Asemenea pedeapsă ar fi fost veșnică, căci nu exista om neprihănit care să fi plătit prețul salvării noastre de la pieire. Însă, Fiul lui Dumnezeu a venit pentru a ne înlocui și, când a murit pe Calvar, a plătit pentru totdeauna prețul eliberării noastre. Azi, cine Îl primește drept Mântuitor este izbăvit de judecată.    

            Odată ce prin moartea lui Hristos osânda veșnică ne-a fost anulată, nu mai există nici un motiv ca să fim condamnați. Sfântul, curățitul și neprihănitul Miel al lui Dumnezeu a murit pentru ca să avem viață și, cu sângele Său, ne-a răscumpărat pentru Tatăl. Nimic nu mai trebuie făcut, căci datoria a fost plătită în întregime. Astfel, cine primește pe Hristos i s-a dat dreptul de a fi copil al lui Dumnezeu (Ioan 1.12) și, de aceea, este slobozit din împărăția întunericului și începe să aibă o viață nouă. Isus ne-a schimbat soarta pe vecie!

            Niciun creștin nu trebuie să se înfrâneze de a se bucura de o viață cu belșug adusă de Domnul Isus (Ioan 10.10b), fiindcă ceea ce El a făcut pentru om nu poate fi anulat. De aceea, cei care primesc pe Domnul Isus sunt izbăviți de stăpânirea diavolului și încep să fie moștenitori ai tuturor făgăduințelor când aud Cuvântul lui Dumnezeu (Romani 8.17).

            Prorocul a spus în versetul citat că vrăjmașul ce ne asuprea a fost îndepărtat. Chiar dacă diavolul vrea să se ridice pentru a ne asupri din nou, nu va reuși din moment ce Isus nu numai l-a înfrânt, ci l-a și înlăturat. Capacitatea diavolului de a se întoarce pentru a ne înrobi nu mai există. Chiar dacă vrea și se străduie, dacă creștinul mărturisește cine este Domnului, Satana nu va avea altă posibilitate decât de a bate în retragere.

            Cel mai bun lucru este că Isus, Împăratul împăraților, se află în mijlocul nostru. Nu trebuie să urcăm munți pentru a-L întâlni, și nici să facem penitențe, sacrificii sau alte asemenea practici religioase, pentru a dobândi ajutorul sfânt. Însă, cine ne va putea oare face vreun rău dacă Atotputernicul este cu noi?

            Satana, fiind nimicit pentru totdeauna, știe că puterea lui de a te face să greșești s-a terminat. Așadar, de te va ispiti, să nu-i cedezi, ci să-i reziști, alungându-l în Numele Domnului Isus, ceea ce îl va face să fugă (Iacob 4.7). Astfel, prin credință, asumă-ți locul în Hristos și începe să te bucuri de o viață cu belșug.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!