Mesajul zilei

07/11/2019 - RUGĂCIUNE PREVESTITOARE

Când am auzit, Doamne, ce ai vestit, m-am îngrozit. Însufleţeşte-Ţi lucrarea în cursul anilor, Doamne! Fă-Te cunoscut în trecerea anilor! Dar, în mânia Ta, adu-Ţi aminte de îndurările Tale!

Habacuc 3.2

Dumnezeu nu ne-ar spune niciodată ceva la întâmplare. Când El ne arată că am căzut în păcat, trebuie să luăm imediat poziție împotriva a ceea ce am permis să ne pătrundă în inimă, în minte, în vise, în dorințe etc. Este nevoie să ne dezbărăm de greșeală, căci, de nu, El nu ne va putea păzi de lucrarea rea pe care diavolul vrea să o facă în noi. Nu trebuie doar să fii preocupat din cauza mustrărilor sfinte, ci și să faci ceva.

            Imaginează-ți o Ființă care – având peste 7 miliarde de oameni de îngrijit, știe totul și vede tot ceea ce aceștia gândesc, păzește animalele, veghează natura și tot Universul – se duce până la tine și îți spune ceva! Atunci, tu trebuie să fii temător și să te supui. Cei care nu respectă pe Domnul, merg la adunări, aud Cuvântul, cred în Duhul Sfânt, dar nu fac nimic pentru a-și schimba viața pe care o duc, vor afla într-o bună zi că va fi prea târziu pentru a se ruga.

            Este important să te rogi pentru ca lucrarea lui Dumnezeu să fie însuflețită. Dacă membrii în Trupul lui Hristos s-ar afla într-o adevărată comuniune, vor auzi de la Dumnezeu ceva despre noi și vor interveni pentru noi. Când Cel Preaînalt vorbește cu cineva despre altul, asta este pentru că acesta din urmă nu mai ascultă de El. Așadar, cel care este însuflețit și cuprins de râvnă sfântă, va auzi pe Domnul și va fi mijlocitor, astfel încât mânia lui Dumnezeu nu ne va atinge.

            Roagă-te, ajută și fă lucrarea sfântă, căci aceasta trebuie să fie cunoscută. Medicul ce a sădit sămânța sfântă în inima pacientului, poate, de exemplu, să împiedice ca acesta să facă ceva rău. Nu contează cine îți este aproapele, îngrijește-te de el. Și, când pleci, să-i dai doi ”galbeni” – dragostea ta și Cuvântul lui Dumnezeu. Asta este supunere!    

            Rugăciunea lui Habacuc a fost îndreptată de Domnul și, în același fel cum a folosit pe acest proroc, Dumnezeu caută mijlocitori, pentru ca, atunci când este mâniat și gata de a executa judecata, El să poată fi îndurător față de anumiți oameni. De puțin a lipsit ca Avraam să fi reușit ca mii de vieți din Sodoma și cetățile vecine să fie salvate. A implora îndurarea lui Dumnezeu Îl va face să o folosească în hotărârile Sale.

            Tatăl Își va însufleți lucrarea în inima ta, dar trebuie să te încredințezi Lui, să te rogi și să cugeți mereu la ceea ce El a lăsat ca tu să cunoști prin Cuvântul Său. Aceasta este taina biruinței tale asupra răului!

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!