Mesajul zilei

08/11/2019 - LUCRURI CE TE DISTRAG

Marta era împărţită cu multă slujire, a venit repede la El şi I-a zis: „Doamne, nu-Ţi pasă că soră-mea m-a lăsat să slujesc singură? Zi-i dar să-mi ajute.

Luca 10.40

            Este important să fii atent la faptul că lucrurile acestei lumi ne atrag atenția mai mult decât cele duhovnicești. Mulți, de exemplu, se pregătesc să se ducă în casa lui Dumnezeu – se spală, își pun haine curate și chiar se dau cu parfum – dar, în majoritatea cazurilor, acești oameni sunt ca mormintele văruite (Matei 23.27), ce sunt înăuntrul lor atât de murdare încât trebuie primenite. Cel mai rău este că se duc așa înaintea Celui Preaînalt.

            Marta era împărțită între multele lucruri de făcut, căci voia să facă o primire deosebită Domnului tuturor domnilor; însă, nu și-a dat seama că, mai întâi, El trebuia primit în inima sa. În Scripturi se relatează în alt pasaj cum ucenicii, luați de somn, nu au fost atenți și au adormit (Matei 26.40). Există multe lucruri inutile ce ne ocupă timpul și ne lasă fără plăcerea de a avea o întâlnire adevărată cu Mântuitorul. Este nevoie să luăm seama la toate acestea și să ne îndreptăm !

            Revenind la Marta, care era preocupată de partea materială, a considerat că era mai important să hrănească pe Învățător decât să-L primească cu adevărata Hrană, pe care numai El o dă. De fapt, își pierdea timpul, irosind un prilej mult mai îmbogățitor decât dacă ar fi descoperit cea mai mare bogăție a lumii. Nu lăsa ca nimic să-ți ieie comuniunea cu Domnul, căci nimic, absolut nimic, oricât de avantajos, nu acoperă paguba.

            Cine nu este în Duh spune lucruri ce ajung să supere pe Cel Preaînalt. Dacă El te sfătuie să aduci ofrande, vei găsi imediat o scuză pentru a nu o face; dacă El te trimite să evanghelizezi, răspunzi că ai ceva mai important de făcut ; de ești trezit dis de dimineață pentru a căuta fața Domnului, îndrugi ceva acolo și te întorci pe partea cealaltă ca să mai dormi, căci ziua îți va fi încărcată. De ai fi înțeles, acea zi ar fi putut să-ți aducă multe împliniri, căci pentru asta Domnul voia să te caute.

            Tot ceea ce nu vine de la Dumnezeu cauzează oboseală și sfârșeală. În loc de a căuta voia sfântă, ne rugăm pentru ca Tatăl să ne ajute să suportăm relele. Ori, creștinul nu trebuie să aibă niciun rău în viața sa. Slujind lui Dumnezeu, munca se va realiza cu ușurință, nimic nu te va distrage, ci îți vei sfârși ziua binedispus și cu bucurie.    

            Niciodată nu trebuie să spunem Domnului ceea ce dorim ca El să facă, ci, să căutăm pe Dumnezeu pentru a înțelege ceea ce El vrea ca noi să facem. Fără a lua piatra, niciun Lazăr nu va învia. Un singur lucru trebuie (Luca 10.42) și, de aceea, ne revine să-l alegem.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!