Mesajul zilei

09/11/2019 - O MUSTRARE MARE

Bărbaţii din Ninive se vor scula, în ziua judecăţii, alături de neamul acesta şi-l vor osândi, pentru că ei s-au pocăit la propovăduirea lui Iona; şi iată că aici este Unul mai mare decât Iona.

Luca 11.32

Lui Ninive, capitala Asiriei, părea că îi era greu să se plece înaintea Domnului. Locuitorii săi erau necredincioși și, de aceea, nu aveau respect pentru oameni, și cu atât mai puțin erau temători de singurul și adevăratul Dumnezeu. Însă, ungerea lui Iona a făcut ca aceștia să se trezească la glasul prorocului lui Dumnezeu. Pilda ce ne rămâne este că, atunci când Dumnezeu lucrează, nimeni nu I se poate împotrivi (Isaia 43.13).

            Nu putem alege unde să propovăduim. Locuri îmbelșugate pot fi plăcute celui care trăiește potrivit firii trupești; oameni frumoși, bine îmbrăcați și educați fac bine celor care nu trăiesc în Duh. În sfârșit, omul lui Dumnezeu trebuie să urmeze îndrumările Domnului, și nu poftele cărnii putrezite – de care le place ulilor. Inima călăuzită de Cel Preaînalt nu alege locul și nici cine să propovăduiască Cuvântul, căci alegerea revine Domnului.

            Am observat deseori în apostolia mea că este mai greu de atras de partea lui Isus pe cei mai mari păcătoși, decât pe cei religioși. Aceștia din urmă se ascund în spatele ritualurilor, legilor inventate de om și alte asemenea practici; însă, cei care trăiesc în greșeală, când sunt puși în Duhul Sfânt, devin disperați, căci știu ce li se poate întâmpla dacă, asemenea înecaților, nu apucă de scândura ce le este întinsă.  

            Ionas s-a temut pentru că l-a lăsat pe diavol să spună lucruri de rău. Același lucru se întâmplă cu orice om care își ia ochii de la Dumnezeu. Adevărul este că Domnul nu ne-ar cere niciodată să facem ceva dacă El nu ne-ar fi pregătit înainte. Nu întotdeauna El are nevoie de martiri, căci sunt cazuri în care acest lucru este necesar. Când se vorbește despre misiuni, diavolul vine repede să convingă pe cel chemat că își poate pierde viața în acea încercare.

            Orice trimis al lui Dumnezeu are virtutea Celui Preaînalt asupra lui. Iona nu știa de asta și, de aceea, a fost înghițit de pește și era să-și piardă viața. Când s-a supus poruncii sfinte, și-a dat seama că asirienii nu erau cu nimic mai puternici decât restul oamenilor. De fapt, când Dumnezeu lucrează, lucrarea devine ușor de realizat.           

            Este important să ne menținem concentrarea față de lucrul cerut și modul de a îndeplini misiunea; este de ajuns să urmezi pilda Domnului și lucrarea va fi realizată cu succes. Până la urmă, adevăratul trimis al lui Dumnezeu va lucra potrivit Scripturilor.      

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!