Mesajul zilei

11/11/2019 - DEOSEBIREA ÎNTRE CEEA CE ESTE DE LA DUMNEZEU ȘI CEEA CE ESTE DE LA OM

Orânduirile Domnului sunt fără prihană şi veselesc inima; poruncile Domnului sunt curate şi luminează ochii.

Psalmii 19.8

Din perspectiva omului, nu toate religiile sunt rele. Într-un anumit sens, acolo unde nu a ajuns Cuvântul lui Dumnezeu, acesta este necesar pentru ca oamenii să nu facă ceea ce le trece prin cap, fiindcă nu oamenii vor reuși să aducă mântuirea sau iertarea păcatelor adepților lor. Evanghelia nu este o religie și are puterea de a face din cei care O păzesc un bun creștin, cât și de a aduce mântuirea veșnică celor care cred în Ea.

            Învățăturile considerate bune sunt folosite numai pentru a-i face pe cei ce le respectă să corespundă normalității sociale. Fiind adepții unui cod religios, nu au nici un merit înaintea lui Dumnezeu. Din această cauză, trebuie să propovăduim Buna Vestire oricărei ființe. De vom da ascultare Cuvântului lui Dumnezeu, oamenii vor primi binecuvântările, cât și izbăvirea de păcat și de pierzania veșnică.

            Există o mare deosebire între învățăturile oamenilor și cele ale lui Dumnezeu. Cele ale oamenilor nu sunt neapărat drepte, dar cele ale Domnului sunt și, de aceea, oamenii care urmează legile sfinte află că nu există ceva mai desăvârșit decât acestea. Dimpotrivă, cel care se ia după legile religioase o face mereu din teama de a fi pedepsit dacă nu le respectă. Pe de altă parte, oamenii care păzesc legile Tatălui o fac din inimă, căci asta le dă bucurie.        

            Același lucru se poate spune despre poruncile sfinte și cele ale oamenilor. Pe lângă faptul că este mistic, tot ceea ce este creat de religie este amenințător. Însă, poruncile lui Dumnezeu sunt fără de prihană, iar cel care le urmează trăiește în pace și va afla că este mai inteligent și înțelept păzind Cuvântul Domnului. Cunoașterea creștinilor despre toate lucrurile este infinit mai mare și mai bună decât cea a oricărei religii.

            Cel mai bun lucru pe care cineva îl poate face în viață este de a se supune din inimă la ceea ce Dumnezeu spune. Cei care se vor purta astfel vor ajunge cu inima veselă la sfârșitul vieții, fără teama de a fi osândiți în ziua judecății. Cu toate acestea, religioșii vor spera ca Cel Preaînalt să fie bun cu ei, chiar dacă nu au păzit poruncile. Cine crede în Evanghelie trece din moarte la viață (Ioan 5.24).

            Nu există altă alegere: ori crezi în ceea ce Creatorul spune, ori te vei pierde pe vecie. Dacă asta nu ar fi adevărat, nici Dumnezeu nu ar putea fi adevărat și, atunci, am fi pierduți pentru totdeauna. Astfel, răsplata pentru cel care crede este de a vedea slava Domnului.

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!