Mesajul zilei

12/11/2019 - DOUĂ VIRTUȚI OCROTITOARE

Să mă ocrotească nevinovăţia şi neprihănirea, când îmi pun nădejdea în Tine!

Psalmii 25.21

Nu există ocrotire mai mare decât să umbli cu nevinovăție și neprihănire. Cei care vor face așa vor afla la sfârșitul vieții că aceste două calități i-au apărat de toate atacurile iadului. Vrăjmașul nu se joacă la lucru și, de aceea, este important să fii mereu gata pentru a evita ispitele, ce vor fi trimise asupra ta de Satana cu toată puterea lui pentru a te îndepărta de calea lui Dumnezeu.

            Omul care nu este nevinovat, chiar dacă a obținut mari victorii și este admirat, se va simți atât de rău încât nu se va putea bucura de reușitele sale. Așadar, dacă mijloacele folosite sunt necinstite, trebuie să fii sincer și să-ți mărturisești greșeala. E mai bine să fii palid pentru o perioadă de timp decât să te înroșești pentru tot restul vieții. Nesinceritatea nu păzește pe cel care se încrede în ea, căci aceasta nu este nimic mai mult sau mai puțin decât una dintre fețele diavolului.    

            Cei care merg pe calea dreaptă nu se vor împiedica niciodată. De este necesar să minți, să înșeli sau să faci orice altceva decât spun Scripturile pentru a-ți atinge scopul, să nu o faci, fiindcă cine se dedă greșelii rămâne prins în strânsoarea autorului păcatului. Satana nu știe ce este dragostea, îndurarea, mila și nici iertarea. El este neînduplecat cu cei care s-au folosit de înșelăciunile sale. De aceea, fă totul astfel încât să nu ai nimic de-a face cu vrăjmașul.  

            Pentru a te afla sub pavăza lui Dumnezeu este de ajuns să fii nevinovat și drept. La început, poate părea ceva greu, dar, cu timpul, lucrul pentru care era nevoie de un efort mare ca să-l obții devine ușor și plăcut. Diavolul nu se poate atinge de oamenii care nu se lasă stăpâniți de ispitele sale, căci Cel Preaînalt te are neîntrerupt sub privirea Sa. Cel care își dă silința pe calea cea bună nu va suferi nicio supărare.  

            Chiar dacă cel necinstit reușește în viață și este, astfel, văzut un om important, acesta va afla într-o bună zi că a slujit diavolului. Atunci, ceea ce se va afla în mâinile sale va arde ca văpaia și, în cele mai multe cazuri, asta se va întâmpla mult prea târziu pentru ca să se mai poată căi. Cel mai bun lucru este de a te supune Domnului și, astfel, El te va ajuta să te refaci.              

            Omul care continuă să meargă pe drumul sinuos va cădea în hăul fără de sfârșit. Așadar, în acea groapă fără de fund și fără lumină acesta își va petrece veșnicia suferind zi și noapte. Trăiește cu nevinovăție și neprihănire, căci, purtându-te astfel viitorul îți va fi cu adevărat frumos.  

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!