Mesajul zilei

13/11/2019 - ÎNTR-O BUNĂ ZI VEI FI JUDECAT!

Nu-mi lua sufletul împreună cu păcătoşii, nici viaţa cu oamenii care varsă sânge,

Psalmii 26.9

Nu te amăgi cu lucrurile lumești, căci nu sunt veșnice. Știind asta, merită oare să te zbați pentru a obține bogății odată ce își au un sfârșit? De fapt, important este de a trăi înaintea lui Dumnezeu, dar puțini sunt cei care își dau seama de asta. Viața este atât de scurtă încât fiecare minut trebuie trăit în Domnul. Când totul va lua sfârșit aici, ce vei face oare? De nu ai respectat sfaturile sfinte, ce ți se va întâmpla când sufletul îți va fi cântărit?

            Întrebarea este simplă, dar cu înțeles: de partea cui îți vei petrece oare veșnicia? Cine nu are acum timp pentru a cugeta la aceste lucruri va avea destul timp pentru a se plânge, odată ce de unde va ajunge nu va mai putea ieși, iar atunci se va căi amarnic. Sfârșitul celor care sunt neascultători față de glasul lui Dumnezeu va fi foarte trist, căci vor fi îndepărtați de fericirea veșnică; cel mai rău este că nu va exista o a doua șansă. Cine va nesocoti chemarea sfântă va fi nimicit pe vecie.

            Singura explicație pentru faptul de a te opune planului de mântuire este că ți-ai pierdut teama de Dumnezeu. Cum oare cineva cu conștiința curată va continua să facă păcate dacă asta îl va face să stea departe de ceea ce este bine și va fi supus judecății veșnice? Nu uita de următorul lucru: de nu vei iubi pe Domnul, nici El nu te va iubi pe tine în Ziua judecății. Oricine se dedă lucrurilor de care îi place diavolului va avea drept soartă iadul, unde nu va cunoaște decât suferință veșnică.        

            Fii înțelept, cu bun simț și gândește-te: alături de cine vei sta întru veșnicie? Merită oare să te bucuri de plăcerea păcatului și, din această cauză, să cazi pradă pierzaniei? Nu ar fi mai bine să te încrezi bunului Păstor? De ce să nu slujești Domnului Isus, supunându-te voinței Sale, dacă El este bun și îți vrea binele? De ce să nu onorezi pe Cel care te va onora la rândul Său? Ia hotărârea cea bună acum și Dumnezeu îți va schimba soarta.

            Prilejuiește sufletului tău un viitor măreț; astfel, vei sta alături de cei care s-au străduit să slujească lui Dumnezeu. Nu amâna, ci ia hotărârea ce îți va schimba locul veșnic. De ce să fii aruncat printre cei înfrânți, care au preferat greșeala dreptății lui Dumnezeu, dacă poți ajunge în Ceruri și să trăiești alături de Avraam, Moise, David, Ilie, Pavel și, mai ales, alături de Hristos?

            Nu te amăgi, căci, mai devreme sau mai târziu, sufletul îți va fi judecat, iar purtarea ta va fi hotărâtoare cu privire la locul unde acesta va fi pus. Chiar acum, folosește-ți limba iscusită și povestește-ți realizările cu pana unui mare scriitor. Cu Isus, vei avea un viitor minunat.  

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!