Mesajul zilei

15/11/2019 - MÂNA DOMNULUI E CU TINE

Mâna Domnului era cu ei, şi un mare număr de oameni au crezut şi s-au întors la Domnul.

Faptele Apostolilor 11.21

După ce au fost asupriți, creștinii au fost împăștiați în toate părțile, dar nu s-au supus cu totul Domnului. Frații din Cipru și Cirene au fost înnobilați ducând Cuvântul popoarelor. Astfel, mâna lui Dumnezeu a început lucrarea întărind propovăduirea lor prin semne. Trezirea a fost mare și i-a făcut pe mulți oameni să creadă și să se convertească. Asta voiește Cel Atotputernic ca și noi să facem astăzi.

Prin moartea lui Ștefan, primul martir al creștinismului, creștinii din Ierusalim s-au împrăștiat peste tot și, în timp ce fugeau de prigoana ce a urmat, dădeau Buna Vestire. Se spune că asta s-a întâmplat prin îngăduința sfântă, căci, altfel, aceștia ar fi rămas cu apostolii și, atunci, popoarele ce trăiau departe nu ar fi auzit mesajul sfânt al Evangheliei.

Un fapt știut este că ei nu făceau cum le poruncise Domnul, fiindcă propovăduiau numai evreilor (v.19). Astfel, porunca lui Isus nu era îndeplinită cu credință desăvârșită. El poruncise ca Evanghelia să fie propovăduită fiecărei făpturi. Astăzi, pentru a fi supuși lui Dumnezeu, nu putem da deoparte anumite grupuri de oameni, căci porunca este de a propovădui Cuvântul tuturor, fără deosebire.

Nu se poate crede că există fii ai lui Dumnezeu cărora să le placă nesupunerea, însă aceștia există. Trebuie mereu să fim bucuroși pentru a ne supune Lui. Frații din Cipru și Cirene, de exemplu, și-au dat toată silința pentru a îndeplini porunca sfântă cu desăvârșire și, pe cont propriu, au dus Cuvântul popoarelor. Rezultatul a fost că o mulțime de oameni s-au convertit. Ah! De s-ar întâmpla și cu noi la fel azi! Ah! De am duce Sămânța binecuvântată celor rătăciți...  

Semnul că bucurăm pe Dumnezeu este atunci când suntem martori la faptul că sfânta mână face minuni, lecuiri și realizări supraomenești. Când oamenii vor afla ceea ce le aparține în Hristos, vor trăi ceea ce Evanghelia Împărăției Cerurilor este cu adevărat. Există o mare deosebire între legile omului – preceptele oricărei religii sau biserici – și adevăratul mesaj pe care Isus ni l-a trimis spre propovăduire.

Credința acelor frați a făcut ca acea parte de lume să fie ”scuturată” de puterea sfântă. Astfel, mii de oameni și-au lăsat religiile moarte pentru a se închina lui Hristos cel viu. Ceea ce Isus a făcut prin mijlocirea lor a fost făcut în același mod precum El însuși ar fi făcut lucrarea lui Dumnezeu. Pentru ca Domnul să lucreze, trebuie să te supui Chemării Sale.

            Nimeni nu poate crea un înlocuitor Evangheliei, nu există o asemenea posibilitate; Ea este unică și, cu ea, poți îndeplini voia desăvârșită a lui Dumnezeu. Cel Preaînalt voiește ca tu să fii un rob adevărat, făcând la fel precum frații din vechime și, atunci, mâna Lui va lucra în viața ta.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!