Mesajul zilei

17/11/2019 - ÎNFĂPTUITORI DE NELEGIUIRI

Şi-au pierdut oare mintea cei ce săvârşesc nelegiuirea, de mănâncă pe poporul Meu, cum mănâncă pâinea, şi nu cheamă pe Dumnezeu?

Psalmii 53.4

 

            Cuvântul Evangheliei, când este propovăduit de trimișii Domnului, are puterea de a chema pe toți cei rătăciți la credință. El face ca și cei mai răi păcătoși să se căiască și să înceapă să trăiască în Dumnezeu. Astfel, viața în păcat este schimbată și, cuprins de sfințenie, omul începe să slujească Domnului.

            Primele zile ale unui nou convertit sunt frumoase, căci este atât de neprihănit precum un nou născut. Însă, cu trecerea timpului, unii nu sunt atenți și încep să se lase înșelați și stăpâniți de cel rău, având în vedere că diavolul ispitește pe toți cei care sunt în Dumnezeu precum a ispitit și pe Isus în toate lucrurile. Astfel, când cineva pierde teama de Domnul, dar continuă să meargă la biserică și să realizeze lucrarea, devine un săvârșitor de nelegiuiri.  

            Aceasta se întâmplă încă de la începutul creștinismului. Cei care fac nelegiuiri nu au nimic în Dumnezeu; ceea ce îi interesează sunt alte lucruri, decât să se supună Domnului secerișului. Aceștia sunt ca niște pete ce întinează lucrarea cea mai sfântă din lume. Într-o bună zi, ei vor spune Învățătorului că au scos draci, au vindecat pe cei suferinzi și au propovăduit Numele Său, dar răspunsul va fi: Niciodată nu v-am cunoscut (Matei 7.23).

            Pentru acești nelegiuiți, poporul lui Dumnezeu este ca o proprietate sau masă de manipulare. Cum poate oare cineva să abuzeze de încrederea ce i-a fost acordată? Căci, a se folosi de înșelăciune în Numele Domnului este ceva de condamnat cu adevărat și, de aceea, judecata acestor nelegiuiți va fi neînduplecată. De nu ne vor vedea ca trimiși ai Domnului, oamenii nu ne vor încredința niciodată tainele lor și nici nu s-ar încrede în ceea ce le spunem.  

            Dacă știi pe cineva care corespunde acestui făcător de nelegiuiri, nu te apropia de el, și nici nu te încrede în faptul că Dumnezeu îi face revelații. Din cauza faptului că acest om nu slujește Domnului, diavolul îi poate folosi viața în modul cel mai rău. Așadar, dacă asta se va întâmpla, cine va plăti sau va fi în pagubă ești chiar tu. Biblia spune că trimisul Celui Preaînalt vorbește cuvintele Lui (Ioan 3.34), iar cine nu vorbește potrivit Scripturilor nu-și va ști niciodată scopul (Isaia 8.20), căci în el nu este lumină. Este lucru cert că tăciunii stinși nu sunt buni de nimic.

            Pe de altă parte, oamenii care slujesc cu adevărat lui Dumnezeu sunt blânzi, smeriți și, în același timp, dăruiți lucrării sfinte. Ceea ce îi interesează este de a duce Buna Vestire celor rătăciți, vindecarea celor bolnavi, credința celor păcătoși, cât și pacea tuturor, căci prin ea este posibilă orice înțelegere. Pentru acești slujitori trebuie să te rogi pentru ca să facă și mai mult pentru Împărăția Cerurilor.    

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!