Mesajul zilei

18/11/2019 - PENTRU CEL CE A CĂZUT

Vrăjmaşul îmi urmăreşte sufletul, îmi calcă viaţa în picioare la pământ: mă face să locuiesc în întuneric, ca cei ce au murit de multă vreme.

Psalmii 143.3

Este bine să înveți cu omul despre care Dumnezeu însuși a spus că este după inima Sa (Faptele Apostolilor 13.22b). David a fost un asemenea om care, când cădea, nu lăsa pe vrăjmaș să-l doboare în necurăția pierzaniei, ci căuta iertarea sfântă și cerea Domnului să nu intre la judecată împotriva sa. Dumnezeu a intrat în judecată pentru noi când a pus asupra Fiului Său Isus păcatele noastre. Acum, cine crede este mântuit (Marcu 16.16).

            Un mare adevăr este că oamenii care cad în păcat nu încetează de a fi în Dumnezeu. Aceștia stau departe de credință și, dacă nu se căiesc, într-o bună zi vor fi aruncați în lacul cu foc și cu pucioasă, împreună cu Satana și demonii săi. De fapt, cine a avut nenorocul de a greși are nevoie de iubire și înțelegere, căci este un fiu valoros în ochii Tatălui. Cu înțelepciune sfântă, putem să-l facem să se întoarcă la credință.

            Nu lăsa ca diavolul să-l înșele. Oricine a comis o nelegiuire se poate întoarce la Domnul. Vrăjmașul a făcut pe mulți să greșească și, apoi, cei sfinți să condamne pe asemenea oameni la pierzania veșnică. Ori, dacă Dumnezeu nu ar mai putea face nimic pentru ei, El ne-ar fi spus asta în Scripturi. Este nevoie să căutăm pe cei care au fost înșelați de diavol și să-i aducem înapoi la credința vie și izbăvitoare.

            Nu îngădui ca cel rău să te folosească în greșeala de a te considera mai sfânt decât ceilalți. Isus a spus să nu judecăm, căci, în măsura în care judecăm, vom fi judecați (Matei 7.2); numai Dumnezeu știe de ce atâtea lucruri greșite s-au întâmplat atâtor de mulți oameni. Am văzut oameni care s-au ridicat din greșeală pentru a fi cei mai mari războinici ai Domnului. Du celui ce s-a abătut de la cale un cuvânt al lui Dumnezeu și se va întoarce alergând la picioarele Învățătorului.

            De ai căzut într-un păcat și, de aceea, nu mai simți iubirea lui Dumnezeu, să știi că este diavolul care vrea să te înșele din nou. Cel mai bine este să te întorci acum la Domnul ; de vei sta să aștepți momentul potrivit, poate fi prea târziu. Ia hotărârea de a mărturisi Tatălui greșeala ta pentru a primi iertarea Lui. Ai fost chemat pentru a fi în sfințire, și nu în necinstire.

            Adevărul este că Dumnezeu se află în apostolie pentru a izbăvi viețile, și nu pentru a le distruge. Lui Îi pasă de oricine este în El. Diavolul poate încerca să te influențeze, dar nu te lăsa amăgit. Încrede-te în Domnul, căiește-te de rău și nu mai sta cu capul plecat, căci Dumnezeu te vrea cu capul sus pentru a fi biruitor.

           

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul este cu voi!