Mesajul zilei

19/11/2019 - LASĂ PE DOMNUL SĂ LUCREZE DIN NOU ÎN TINE

Îmi este mâhnit duhul în mine, îmi este tulburată inima înăuntrul meu. Mi-aduc aminte de zilele de odinioară, mă gândesc la toate lucrările Tale, cuget la lucrarea mâinilor Tale.

Psalmii 143.4,5

 

            Sunt momente în care duhul este mâhnit în noi și nimic nu ne ușurează. Atunci, leacul cel bun este de a ne aminti de zilele sfinte și de cât de mult Domnul lucra în noi și pentru noi, căci și astăzi El face aceleași lucrări pentru cel care se încrede în El și Îi cere sprijinul.

            De multe ori nu găsim nicio explicație plauzibilă pentru suferința ce pune stăpânire pe duhul nostru, deși suntem creștini, însă acest lucru se întâmplă din cauza disprețului inconștient pe care-l dăm Cuvântului sfânt. În aceste momente trebuie să ne întoarcem la Biblie, căci înțelegerea pe care ne-o dă, comuniunea cu Verbul sfânt ne întărește și avem parte de izbăvire.  

           Cine se îndepărtează de Cel Preaînalt nu va afla îndurare nicăieri, căci lucrurile lumești nu au puterea de a lua locul lui Dumnezeu. Nici chiar prietenii și rudele – oricât de buni ar fi – nu reușesc să suplinească lipsa Domnului în viața noastră. Îndurarea vine când ne întoarcem la Mielul lui Dumnezeu; până la urmă, numai El are puterea de a ne ridica duhul.

            Nu este greu de a începe din nou să simțim credința adevărată, forța sfântă ce ne dă curajul de a înfrunta greutățile pentru a le birui. Pentru asta, este nevoie să ne amintim de ceea ce s-a întâmplat cu frații noștri din vechime, care au trecut prin greutăți asemănătoare și, când s-au întors la Dumnezeu, au primit puterea Sa ce le-a adus victoria. Ajută mult de ținem pilda vie a ceea ce El a făcut pentru noi și prin mijlocirea noastră.

            Analizează și cântărește ceea ce Dumnezeu cel veșnic a făcut pentru umanitate. Relatările despre lucrările Sale aduc o însuflețire în orice inimă ce Îl respectă ca Domn și Îl are drept tată. Când focul sfânt se aprinde în sufletul tău, te vei simți în stare să biruiești atacurile diavolului; de fapt, ești un biruitor împreună cu Cel Preaînalt ce domnește în viața ta.

            Toate binecuvântările pe care Dumnezeu le-a dat cuiva pot lucra în viața celui în care El Își pune încrederea. Așadar, chiar acum, încrede-te în El prin rugăciune, mărturisește tot ceea ce se întâmplă în sufletul tău și cere-I însuflețirea sa. Apoi, citește un psalm sau un capitol din Evanghelii; astfel, vei vedea cum puterea sfântă îți va pătrunde în suflet.  

            Făgăduințele sfinte nu vor da greș niciodată, iar lucrările Sale, consemnate în Scripturi, se vor putea repeta în viața ta de îndată ce simți că legătura ta cu El a fost restabilită. În acest moment, forțele cerești sunt gata de a intra în bătălie pentru tine. Așadar, lasă puterea sfântă să lucreze în tine!

           

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu noi!