Mesajul zilei

23/11/2019 - AVEM TOATE LUCRURILE PENTRU CARE DAVID SE RUGA

Trimite lumina şi credincioşia Ta ca să mă călăuzească, şi să mă ducă la muntele Tău cel sfânt şi la locaşurile Tale!

Psalmii 43.3

Pentru faptul de a fi trăit înainte de nașterea lui Isus, David a trebuit să ceară lui Dumnezeu lumina și credincioșia Sa. Astăzi, însă, ambele ne sunt la dispoziție pentru a fi călăuziți cu succes. Cu acestea, putem să ne ducem la muntele Domnului și la locașurile Sale și, astfel, nu ne va lipsi puterea necesară pentru a lupta împotriva oștirilor celui rău și să le biruim.

            Împăratul David avea la îndemână armele necesare pentru a birui forțele vrăjmașe ce se ridicaseră împotriva Israelului și lui însuși ; astfel, se ruga, pleca în luptă cu ajutorul sfânt și biruia. Astăzi, nu trebuie să mai facem acest fel de rugăciune, căci Dumnezeu ne-a trimis deja ceea ce era nevoie pentru a obține victoria asupra răului.

            Domnul Isus a adus harul și adevărul, cu care avem la dispoziția noastră uneltele ce ne fac să fim pregătiți cu desăvârșire împotriva domniilor, căpeteniilor, stăpânitorilor întunericului și duhurilor răutății (Efeseni 6.11,12). Citind Biblia sau ascultând propovăduirea Evangheliei, primim ceea ce David cerea. Tot ceea ce avem nevoie este de a acționa potrivit ceea ce ne este propovăduit prin Cuvântul lui Dumnezeu.

            Nimic nu ne lipsește pentru a fi călăuziți cu succes. Aceasta înseamnă să fii călăuzit de Duhul lui Dumnezeu și, în consecință, să fii fiul Lui. Ceea ce înțelegi când citești Scripturile sau auzi mesajul mântuirii este lucrul necesar pentru a birui atacurile diavolului. Așadar, te afli deja pe muntele sfânt al Domnului, gata echipat de luptă; este de ajuns să fii hotărât și puternic, căci vei fi biruitor.

Acum că știi cum să primești Lumina și Credincioșenia – fiind gata de luptă – nu te mai îndoi. Înțelegerea pe care ai primit-o este esențială pentru a înfrunta puterile întunericului și a le birui. Astfel, poruncește ca răul ce te chinuie să fie nimicit și să iasă din viața ta. Diavolul nu ți se va opune dacă, în Numele lui Isus, îți vei asuma locul.

            Poți locui în locașurile Domnului și să ai toate revelațiile Cuvântului. Fii sigur că nu-ți va lipsi niciodată puterea necesară pentru a birui toate bătăliile. Înainte de Calvar, nu era posibil să trăiești în acest loc, dar acum, fiind parte din Trupul lui Hristos, te afli deja în aceste locuri.

David avea nevoie să primească aceste două virtuți sfinte pentru a fi biruitor, dar tu ești deja în Hristos, locuind în El, trăind în El. Cu Domnul, poți și trebuie să reușești să înfrângi toate ispitele ce-ți apar în cale; până la urmă, ca fiu al Său, ai fost menit să lauzi slava Sa pentru a nădăjdui în Isus.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!