Mesajul zilei

24/11/2019 - PILDĂ PENTRU CREDINCIOȘII FĂRĂ DE NĂDEJDE

El iubeşte dreptatea şi neprihănirea; bunătatea Domnului umple pământul.

Psalmii 33.5

Pare contradictoriu, dar sunt credincioși deznădăjduiți, iar această atitudine îi face să trăiască în strânsoarea demonilor, chinuiți de teroarea lor. De fapt, robii Celui Preaînalt nu ar trebui să aibă asemenea simțământ, căci Domnul spune că aceștia sunt în toate lucrurile mai mult decât biruitori (Romani 8.37), căci pot găsi bunătatea Domnului în toate cele, cât și în aerul pe care-l respiră.

Nu există motiv pentru care un om mântuit să se teamă de zilele rele, din moment ce are pe Isus drept Păstor și, de aceea, nimic nu-i va lipsi. Până la urmă, dacă ceva îți lipsește, este bine să te analizezi pentru a vedea dacă sfântul Cuvânt ocupă primul loc în viața ta.

Cum poate oare cineva născut din nou în Hristos și făcut de El înțelept și împărat pentru Dumnezeu (Apocalipsa 5.10) să se lase înșelat de minciunile vrăjmașului, crezând că nu corespunde lucrării? Ori, cine păzește Cuvântul lui Dumnezeu știe că El nu a dat fiilor Săi duhul neîncrederii; dimpotrivă, cei care sunt în Domnul au primit făgăduințele și binecuvântările ce le asigură victoria în bătălii, iar singurul lucru de care trebuie să le pese este dacă sunt sau nu întăriți în credința în Isus.

Spunând că Domnul iubește dreptatea, Scriptura afirmă că trebuie să fim pozitivi și să ne cerem îndeplinirea drepturilor; de aceea, avem îndatorirea de a împlini judecata. Tot ceea ce este scris în Biblie ne asigură că diavolul nu ne va birui. Așadar, nu este nevoie să ne rugăm Tatălui să ne binecuvânteze.

Când creștinul își asumă locul în Isus și determină ceea ce Biblia spune despre el, va vedea cum problema îi va dispărea imediat. Poți fi sigur că, neocupându-ți locul în Împărăția Tatălui, cel rău va ieși victorios când te va ataca. Ori, fiind fiul lui Dumnezeu, ai Cuvântul lui Hristos care spune că orice vei cere – vei determina în Numele Său – ți se va face (Ioan 14.14).

Cine se lasă înșelat de duhul neîncrederii va afla că puterea îi este slăbită. Contrariul este de asemenea adevărat. Așadar, oricât de mult ar încerca cineva să te convingă că nu este scăpare pentru greutățile tale, să nu-l crezi. Ațintește-ți privirea la ceea ce Isus a spus, fără a te teme de minciunile scornite de cel rău.

Este de ajuns să te uiți în toate părțile pentru a vedea cât de bun nu a fost Cel Preaînalt cu cei care au avut încredere în El. Ori, și cu tine va fi la fel! Cei care se încred în cuvintele binecuvântate ale Domnului reușesc să dobândească o putere ce îi face să iasă din comun. Ungerea sfântă asupra vieții tale îți dă aceleași puteri pe care Isus le avea pe vremea șederii sale împreună cu noi în apostolia Sa pământească.

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu tine!