Mesajul zilei

25/11/2019 - FĂ CREDINȚA SĂ-ȚI FIE AUZITĂ

De aceea şi eu, de când am auzit despre credinţa în Domnul Isus care este în voi şi despre dragostea voastră pentru toţi sfinţii.

Efeseni 1.15

Domnul a dat fiecăruia dintre fiii Săi o credință prețioasă, ce trebuie pusă la lucru pentru ca și alții să se poată bucura de ea. Credința din tine este în Isus, dar ca să te bucuri de viața plină de belșug pe care El a adus-o (Ioan 10.10), încrederea ta în El trebuie pusă la lucru. Mare atenție la demoni, căci fac totul să-ți fure ceea ce ți-a fost dat.

            Credința pe care Dumnezeu a dat-o fiecăruia dintre fiii Săi nu trebuie să stea pitită pe undeva, ci în loc înalt, pentru ca toată lumea să se bucure de ea. Cine nu va lăsa ca credința să i se răspândească nu va fi răsplătit cu o încredere și mai mare. Cei care au transmis și altora ceea ce au primit din Ceruri vor trăi din belșug, căci celui care dă mult, i se va și mai mult.

            Odată ce credința îți este pusă la lucru, puterea sfântă începe să lucreze. Așadar, ceea ce ți se părea imposibil devine posibil, căci mâna sfântă va lucra nu numai pentru cei pe care îi călăuzești în credință, ci și pentru tine. Scripturile spun că cine aruncă sămânța sfântă se întoarce mereu cu brațele pline când își strânge snopii (Psalmii 126.6). Suntem aleși pentru a face voia sfântă pentru toată lumea oriunde și oricând.

Credința din tine nu este singură, ci este în Hristos. Aceasta are puterea desăvârșită de a îndeplini ceea ce Cuvântul spune și, de aceea, cei care sunt în Dumnezeu nu trebuie să creadă niciodată în vrăjmaș, care încearcă să te convingă că problemele tale nu au rezolvare. Dimpotrivă, cine crede în Cel Preaînalt, va vedea că mâna Lui nu este prea scurtă ca să mântuiască, nici urechea Lui prea tare ca să audă (Isaia 59.1).

Nimeni nu se va bucura de viața în belșug adusă de Isus dacă credința ce i-a fost dată nu este pusă la lucru. Ceea ce Dumnezeu ne oferă trebuie să fie folosit pentru a da roade. Așadar, cine nesocotește pe Domnul, va avea de suferit într-o bună zi. Numai cei care se încred în El și, astfel, își pun puterea sfântă la lucru reușesc să se bucure de tot ceea ce Domnul are pentru ei.

Nu te juca cu duhurile rele, ce se străduie să te convingă că ești diferit de ceilalți și că pentru tine nu există scăpare la problemele ce te încearcă – iar aceasta se întâmplă pentru că vrăjmașul face să înceteze puterea de înțelegere a celui care nu crede în Dumnezeu. În orice situație te-ai afla, crede că ești mai mult decât biruitor, căci în tine lucrează dragostea sfântă, care, precum credința, este tot atât de valoroasă.

Această dragoste pe care Dumnezeu ți-a dat-o nu e un joc de cuvinte, ci un adevăr. Cu ea, ești în stare de a realiza aceeași lucrare pe care Învățătorul o făcea în timpul apostoliei Sale pământești. De aceea, nu există și nici nu va exista vreo problemă fără rezolvare, boală fără leac sau păcat de neiertat. Lasă-ți credința și dragostea lui Dumnezeu să vorbească sufletului tău.

  

            În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!