Mesajul zilei

26/11/2019 - ÎNCREDE-TE ÎN DUMNEZEU

Eu mă voi lăuda cu Dumnezeu, cu Cuvântul Lui. Mă încred în Dumnezeu şi nu mă tem de nimic. Ce pot să-mi facă nişte oameni?

Psalmii 56.4

Singurul mod drept de a slăvi Cuvântul lui Dumnezeu este de a se încrede în El. Lumea ni se va schimba cu totul dacă vom înțelege ceea ce El înseamnă și, aflându-ne înaintea Tatălui, trebuie să ne punem încrederea în El; căci, astfel, nu ne vom teme. Trupul ne este slab, dar nu va pune stăpânire pe noi dacă vom fi în legătură cu Domnul.

Una dintre marile taine pe care fiii lui Dumnezeu o au de deslușit este de a fi în comuniune cu El. Omul ce va afla acest secret și îl folosește va afla că este mult mai important decât își poate imagina. Acest sentiment este atât de minunat și sfânt încât cel care îl simte nu va mai fi niciodată de acord să-l mai piardă. Însă, cine nu a cunoscut această comuniune va vedea cu timpul cum credința i se va slăbi, fiind tot mai neroditoare.

Cuvântul lui Dumnezeu preia locul Domnului Isus. Ceea ce El ar face pentru noi, dacă ar fi prezent fizic, El o face prin Cuvântul Său. Crezând în adevărul Său, punem la lucru puterea sfântă. Această înțelegere îți va schimba viața cu desăvârșire și, astfel, frica, înfrângerea și nereușita vor înceta să mai existe pentru tine. Până la urmă, fiii lui Dumnezeu trebuie să fie după chipul și asemănarea Domnului (Geneza 1.26).

A fi cuprins de sfințenie înseamnă să ai înțelegerea a ceea ce Cuvântul îți revelează și să ți-L assumi în totalitate. Pasul următor este de a-ți pune încrederea în El, ceea ce înseamnă să nu te lași înșelat de niciun gând că toate aceste lucruri nu funcționează sau că nu le-ai merita. Cei care se încred în Dumnezeu trec prin orice furtună fără frica de a nu reuși sau că ceva rău li se poate întâmpla.

Acesta este modul drept și adevărat de a nu accepta nicio propunere a diavolului ce vine pentru a te îndepărta de prezența sfântă și pentru a te face să suferi. Ceea ce înveți prin Cuvântul lui Dumnezeu este ceea ce Domnul are mai bun pentru tine și, când te întărești prin ceea ce El spune, te vei ține departe de posibilitatea ca vrăjmașul să te poată atinge. Însă, mare atenție, căci a nesocoti ceea ce este scris în Scripturi despre tine înseamnă să-l lași să intre din plin în viața ta.    

Firea omului este slabă, înșelătoare și de i se fac poftele te va face să fii stăpânit de cele mai josnice patimi. Însă, de vei învăța să trăiești în comuniune cu Domnul și te vei încrede în El, vei deveni atât de puternic încât nu vei mai da atenție instinctelor trupești. Așadar, fii în Duh, iar poftele trupului nu vor mai avea puterea de a te chinui.  

            Adevărul este că cel rău nu se va atinge niciodată de un om care este sub ocrotirea Celui Preaînalt; astfel, va putea trece prin viață fără a cunoaște păcatul. Este bine de amintit că nimeni nu face excepție. Diavolul ispitește pe toată lumea, iar cine nu trăiește potrivit Cuvântului lui Dumnezeu cade în păcat și se desface de Domnul.

           

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!