Mesajul zilei

27/11/2019 - PORUNCILE DOMNULUI SUNT FĂRĂ MARGINI

Văd că tot ce este desăvârşit are margini, poruncile Tale însă sunt fără margini

Psalmii 119.96

Toate lucrările Domnului Dumnezeu sunt desăvârșite și, precum orice lege sfântă, au o margine prevăzută chiar de El. Însă, pentru ceea ce Domnul a poruncit în ceea ce ne privește nu există margini. Aceasta înseamnă că nicio forță a iadului nu este în stare de a împiedica îndeplinirea vreunei determinări cerești.

Omul înțelept știe că, deși sunt desăvârșite, toate lucrările Domnului își au marginile lor, din moment ce sunt reguli și precepte ce stau la baza realizării lor – fiecare dintre acestea manifestându-se potrivit planului celui sfânt. Însă, această mărginire nu influențează poruncile pe care El ni le dă, căci în ele se află însăși firea lui Dumnezeu, și sunt cu putere nemărginită de pătrundere.

Creația este supusă minții Creatorului. Dându-Și porunca pentru ca totul să se formeze, El a făcut lucrarea Sa după cum a planificat, pentru ca desăvârșirea să nu fie afectată în niciun fel – iar asta se referă la tot ceea ce a fost creat. Până nu-și atinge capătul, întreaga creație și legile existente în Univers vor evolua după planul primordial, căci Cuvântul sfânt nu va fi făcut niciodată de rușine.

După cum am văzut, singura excepție referitoare la această mărginire este în legătură cu ceea ce ni s-a poruncit nouă. De aceea, când înțelegem ceea ce Domnul ne-a poruncit să facem, sau să ni se facă, trebuie să-I mulțumim de îndată pentru credincioșenia Sa. Nu există și nici nu va exista demon în stare de a se opune ca creștinii să fie sau să împlinească ceea ce le-a fost menit.

Puterea de pătrundere a poruncii se referă la toate nevoile tale. Așadar, nu te neliniști dacă diavolul se mânie de succesul tău, căci, în afară de a fi cuprins de furie și nemulțumire, nu poate face nimic împotriva faptului ce ți-a fost determinat. Urmează întocmai ceea ce ți-a fost stabilit fără a da nici cea mai mică atenție la uneltirile celui rău. Până la urmă, Satana știe că a fost osândit de Domnul prin înfrângerea totală.

Dă-ți silința să înțelegi ceea ce ți-a fost poruncit și să te pui la lucru pentru a-ți îndeplini misiunea. Din partea lui Dumnezeu, nu există nimic fără ca El să fi plănuit pâna la cel mai mic amănunt. Căci, Cuvântul pe care El ți-l trimite vine cu autoritatea necesară pentru a putea împlini ceea ce a fost spus despre tine. De tine depinde faptul de a desluși ceea ce El ți-a destinat.          

Ori, nu ai niciun motiv de a nu fi o binecuvântare! Ție ți s-a poruncit de a binecuvânta pe toată lumea ca un deținător al tainelor cerești. De aceea, nu te lăsa amăgit de minciunile vrăjmașului. Adevărul spune că vei avea tot ceea ce Cuvântul afirma dacă, cu credință, îți vei însuși victoria. Rămâi de neclintit în credința ta și nu lăsa ca cel rău să-ți fure succesul ce-ți aparține.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu tine!