Mesajul zilei

28/11/2019 - DOMNUL NE VA OCROTI

Căci Eu voi ocroti cetatea aceasta ca s-o scap, din pricina Mea şi din pricina robului Meu David!

Isaia 37.35

Cu puterea sa de mărire, Senacherib – împăratul Asiriei – s-a ridicat împotriva lui Iuda, dar robii lui Dumnezeu s-au rugat și au fost de neînvins. Răspunsul sfânt către Ezechiel, prin mijlocirea proorocului Iasaia, a dovedit de ce Domnul ne va apăra și pe noi. Sunteți um neam sfânt (1 Petru 2.9), mădulare ale trupului lui Hristos. Astfel, după cum Dumnezeu nu a uitat de făgăduința de a binecuvânta pe moștenitorii lui David, așa o va face și pentru noi.

Datorită victoriei lui Senacherib împotriva mai multor popoare, a crezut și el că îi va înfrânge pe robii Domnului. Diavolul, ce i-a făcut pe oamenii care se închină la dumnezeul lor să creadă că le aduce mereu biruința, a strecurat în inima acelui conducător pizmaș să lupte împotriva adevăratului Dumnezeu. Însă, greșeala sa a fost să creadă că Cel Atotputernic este precum falșii dumnezei ai unor popoare.    

Ori, este de ajuns să strigăm la adevăratul Dumnezeu pentru ca El să ne izbăvească de vrăjmaș, chiar dacă acesta se considera atotputernic. Din perspectiva firii pământești, nu exista scăpare pentru împărăția lui Iuda, decât de a se preda, dar răspunsul sfânt nu a adus doar alinare poporului Domnului, ci și rezolvarea problemei sale.

Dumnezeu a spus că va ocroti pe Iuda din pricina Sa și a lui David. El lucrează la fel și pentru noi: din pricina Sa – noi aflându-ne în proprietatea sfântă a Domnului prin sângele lui Isus – și din pricina lui Hristos, prin prețul mare pe care l-a plătit pentru a ne răscumpăra. Așadar, nu avem de ce să ne temem.

Stând în Dumnezeu, ne putem odihni în toiul amenințărilor vrăjmașului. De fapt, înaintea puterii pe care iadul o folosește pentru a ne amenința, fie printr-o boală aparent incurabilă, fie printr-o problemă ce pare a fi de nerezolvat, Domnul întinde o masă pentru noi (Psalmii 23.5). Așadar, nu vă temeți, căci răspunsul lui Dumnezeu, cum a făcut prin mijlocirea proorocului Isaia, îți va înviora inima și va înfrânge pe vrăjmaș.

Cel Preaînalt Se va bucura prin a-Și îndeplini făgăduințele și El nu uită niciodată de ele. În plus, suntem moștenitorii acestora. Astfel, nu avem motiv de preocupare, căci este de ajuns să ne rugăm pentru ca El să ne dea povățuirea pe calea cea dreaptă.

Nu uitați că faceți parte din Trupul lui Hristos și, de aceea, Domnul nu vă va lăsa în voia sorții – după cum nici voi nu ați lăsa ca, de exemplu, o infecție să se dezvolte în corp și, în acest sens, nu vă veți opune unui tratament medical, nu-i așa? Ori, nimănui nu i-ar făcea plăcere să piardă vreun organ, și cu atât mai mult unul vital! Cum Cel Preaînalt Își iubește Trupul, de va fi necesar, El va trimite un înger pentru a distruge pe cel care îl amenință.  

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu tine!