Mesajul zilei

29/11/2019 - LOCUL TĂU ÎN HRISTOS

Dar voi vă veţi numi preoţi ai Domnului şi veţi fi numiţi slujitori ai Dumnezeului nostru, veţi mânca bogăţiile neamurilor şi vă veţi făli cu fala lor.

Isaia 61.6

Ce părere și-au făcut oamenii din lume despre tine ? Le este milă de tine sau recunosc ceea ce Domnul te-a făcut să fii ? Ai fost numit preot al lui Dumnezeu celui Preaînalt, chemat să slujești înaintea Lui și, ca apostol, să realizezi dreptatea sfântă.

            Cel mai rău lucru ce se poate întâmpla unui creștin este de a nu fi recunoscut drept cineva ce umblă cu Dumnezeu și se aseamănă cu Isus. Astfel, acesta nu este căutat de cei rătăciți pentru a-i ajuta și nici nu împlinesc porunca sfântă de a-i duce în Ceruri pe cei pe care Dumnezeu i-a încredințat. După convertire, rămânem aici pentru a face aceleași lucrări făcute de Învățător pe vremea apostoliei Sale pământești (Ioan 14.12).

Cazul în care nu-ți asumi autoritatea în Isus, demonii vor lucra în viața ta precum o face în viața celui ce nu este mântuit. Tatăl nu va fi slăvit dacă nu te vei face respectat. Atunci, vei continua poate să stai la coadă pentru un blid de mâncare și haine uzate sau alte ajutoare pe care societatea ți le pune la dispoziție. Ori, cei rătăciți trebuie să primească ceva din mâna ta, căci tu ești lumină – ajutor – pentru ei.

Ce loc privilegiat nu i-a fost dat Fiului lui Dumnezeu ! Ai fost făcut preot al singurului și adevăratului Domn (Apocalipsa 1.6). În orice moment, asumă-ți locul sfânt și slujește în Numele Lui. Vezi dacă asta ți s-a întâmplat ție ; în cazul în care nu ți-ai folosit puterile în Hristos, atunci a venit ceasul de a ți le asuma. Nu există magie în credință, ci multă treabă de făcut.

Apostolia ta este dublă, căci ai fost făcut preot și împărat. Ești slujitor al Împăratului împăraților peste tot ce se referă la viață și credință (2 Petru 1.3). Astfel, nu lăsa pe mâine, și nici nu sta plângând înaintea Tatălui pentru ca să-I fie milă de tine și să te ajute. Tu ai primit deja ungerea necesară pentru a profita de drepturile tale. Până la urmă, primirea acestor două numiri te îndreptățește să realizezi judecata sfântă.

Înțelegerea Cuvântului lui Dumnezeu este cea mai mare bogăție pe care un muritor o poate avea, căci, prin ea, are puterea de a izbăvi pe celălalt de păcat. Deschizându-ți gura pentru a realiza misiunea, pune puterea Celui Preaînalt la lucru. De la tine se așteaptă mult mai mult decât îți poți imagina; de fapt, bogăția pe care trebuie să o dai este propria ta hrană.

Te vei slăvi în Hristos de vei da celor rărăciți slava cu care Dumnezeu te-a acoperit. El a hotărât ca acele cuvinte ce lecuiesc pe bolnavi, mântuie pe păcătoși și slobozesc pe cei asupriți trebuie să iasă din gura ta. Împlinește-ți chemarea și vei vedea că vei trăi mult mai bine!  

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares.

Rugăciune

Domnul fie cu voi!