Mesajul zilei

01/12/2019 - CELOR CE SUNT ISPITIȚI

Pentru că, dacă este bunăvoinţă, darul este primit, avându-se în vedere ce are cineva, nu ce n-are.

2 Corinteni 8.12

Acest verset arată ceea ce teama de Dumnezeu poate face pentru tine: El te păzește să nu cazi în păcat. Așadar, El nu permite ca să te îndoiești. În înțelepciunea Sa, Domnul răsplătește pe cei care Îi păzesc Cuvântul – care, chiar dacă sunt duși de vrăjmaș în “culmea templului” când sunt ispitiți, preferă să mărturisească potrivit spuselor Sale și, respectând Scriptura, să nu se arunce de acolo sus.

            Contează mult pentru Domnul smerenia pe care cineva o arată când se supune nemijlocit voinței sfinte. Un asemenea om dorește să trăiască în mod demn înaintea lui Dumnezeu, cât și a oamenilor, reușind să se abțină de la plăcerile considerate a fi greșite, căci, ceea ce contează pentru acesta este de a trăi potrivit legilor biblice. Cine va avea această purtare față de Cel Preaînalt și Împărăția Sa va fi răsplătit.

            Simpla dorință de a face ceea ce este pe placul lui Dumnezeu te va face să fii folosit cu adevărat de El pentru a-I îndeplini planul. De fapt, a face binele îți va permite să fii ca un vas în mâinile Domnului. Chiar dacă ai căzut, rămâi de neclintit, căutându-ți iertarea și împăcarea, căci dorința de a te ridica te va face să fii primit de Cel Preaînalt. În această viață sau în cea viitoare, nu va fi bucurie sau răsplată mai mare pentru cel care, din dragoste pentru Domnul, și-a lăsat tatăl, mama, femeia și orice altceva este nevoie (Marcu 10.29,30). Cei care au hotărât să respecte ceea ce este scris în Cartea Sfântă vor afla că au avut purtarea cea cuvenită.

            Nimeni nu știe ceea ce se află în spatele unei ispite. Ai ști oare să răspunzi de ce ai simțit nevoia să te implici într-un fapt necuvenit, când te-ai confruntat cu o poftă atât de mare încât ai fost aproape convins să săvârșești păcatul ? Cel mai bine este să nu cazi în păcat, dar, chiar dacă asta s-a întâmplat, de inima vrea să ți se ridice, vei fi primit din nou. Voința ta de a te îndrepta este ceea ce contează, și nu ceea ce s-a întâmplat.

            Vine ceasul în care va trebui să pui capăt acelui lucru ce nu bucură pe Dumnezeu. Ori, nimeni nu este responsabil de ispită, însă, va fi dacă îi place de ea și trăiește ca și cum ar pretinde că nu vrea, dar se folosește de duhul greșelii. Faptul de a avea intenții bune nu-ți va aduce nicio scuză, ci numai hotărârea de a respecta ceea ce Domnul a spus.

            Crede în ceea ce ai înțeles din Cuvântul lui Dumnezeu, căci El este scăparea la orice atac al împărăției răului asupra vieții tale. Determinarea de a te supune Domnului va face posibil ca lanțurile iadului să fie rupte. Astfel, fiind izbăvit de lucrul ce te-a făcut să greșești, te vei bucura de curăția sfințeniei.

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu tine!