Mesajul zilei

03/12/2019 - PEDEAPSĂ CE ÎI AȘTEAPTĂ PE CEI RĂZVRĂTIȚI

Aaron are să fie adăugat la poporul lui, căci nu va intra în ţara pe care o dau copiilor lui Israel, pentru că v-aţi împotrivit poruncii Mele, la apele Meriba.

Numeri 20.24

            La ce folosește oare omului să cucerească lumea întreagă, să aibă faimă și să fie luat drept chiar glasul lui Dumnezeu, dacă, de fapt, nu face lucrarea după cum Domnul poruncește? Cine încetează de a împlini chemarea sfântă va păți precum Moise și Aaron, care, deși au lucrat 40 de ani pentru Cel Preaînalt, nu au putut fi răsplătiți, căci purtarea lor nesocotită față de lucrarea sfântă i-a împiedicat să intre în Țara Făgăduită. Ori, lucrurile lui Dumnezeu trebuie luate în serios!

            Cuvintele Domnului nostru nu vor da greș niciodată (Iosua 21.45). Acestea au fost date omului pentru ca să îndeplinească cu desăvârșire planurile lui Dumnezeu. De aceea, nu trebuie să acționezi potrivit dorințelor personale, și nici intereselor proprii sau eventualelor resentimente. Drept este de a observa cu atenție ceea ce este scris în Scripturi și de a te strădui să faci exact precum ți-a fost poruncit, căci pentru orice adăugire sau lipsă va fi dată o pedeapsă.  

            Poate părea o simplă neatenție sau ceva ce ar trebui arătat de Cel Preaînalt, dar nesocotind sfatul despre cum ar trebui să procedeze pentru ca stânca să dea apă (Numeri 20.1-13), amândoi au primit drept pedeapsă să nu ajungă în Canaan. Ori, vreme de 40 de ani au fost folosiți de Dumnezeu pentru a-i duce pe israeliți la El, dar lipsa lor de atenție a făcut ca intrarea să le fie refuzată.

            Lumea nu a avut niciodată un legiuitor mai bun decât Moise. Scriptura spune că el vorbea direct cu Dumnezeu (Deuteronom 34.40), iar în realizarea apostoliei sale, s-a arătat drept în toate sensurile, însă s-a lăsat condus de impulsul mâniei – ceea ce Cuvântul consideră a fi răzvrătire. Fie ca asta să ne slujească drept mustrare pentru noi toți !

            Domnul nu Și-a revizuit hotărârea. Așadar, știind că El se poartă astfel, Moise a acceptat de a se sui pe muntele Nebo și de acolo să se uite la toată țara (Deuteronom 34.1-3). Pilda de urmat este că trebuie mereu să ne luăm de ceea ce este revelat în Scripturi și să ne străduim să împlinim sfântul Cuvânt, fără a adăuga sau scoate nimic din El. Dacă cel mai mare legiuitor din Istorie nu a ajuns în Țara Făgăduinței din cauza unui fapt ce pentru mulți este un motiv neînsemnat, cu atât mai mult acest lucru este valabil și pentru noi!

În cazul în care te afli în răzvrătire, să stai departe de ea, căci pedeapsa nu va întârzia de a fi aplicată. Ceea ce li s-a întâmplat lui Moise și lui Aaron se va întâmpla și celor care nesocotesc legile sfinte. Nu te lăsa condus de pofte trupești, de superioritate, inferioritate sau răzvrătire. Nu uita că suntem robi netrebnici dacă facem ceea ce ni s-a poruncit (Luca 17.9,10), dar, chiar și așa, este mai bine decât să fim răi și neascultători (Matei 25.26-30).

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fir cu voi!