Mesajul zilei

04/12/2019 - NEAM VICLEAN ȘI PREACURVAR

Un neam viclean şi preacurvar cere un semn; nu i se va da alt semn decât semnul prorocului Iona. Apoi i-a lăsat şi a plecat

Matei 16.4

În lumea duhovnicească, conceptual de rătăciți este al copiilor diavolului (1 Ioan 3.10). Asemenea ființe nu-și au cererile auzite, căci, de la căderea lui Adam în grădina raiului, au rămas fără posibilitatea de a se afla în comuniune cu Creatorul și, sub jugul vrăjmașului, suferă din cauza mâniei acestei făpturi respingătoare. De fapt, moartea în duh este adevărată și îi face pe cei rătăciți să stea departe de Dumnezeu.

            Motivul pentru care cel neconvertit este rău se datorează firii sale, ce a fost pervertită odată cu venirea păcatului în lume. Mai mult de atât, acesta este precurvar, căci a renunțat la comuniunea sa cu Lumina și a început să se lase călăuzit de duhurile întunericului. Pe de altă parte, cei care cunosc noua naștere devin buni și încrezători, și au la dispoziție toate semnele de care au nevoie. Născându-se din nou, duhul omului este recreat de Domnul, dar, atâta timp cât această nouă naștere nu are loc, omul rămâne despărțit de Domnul, chiar de are cele mai bune intenții.  

            Dacă toți oamenii ar înțelege ce se obține prin nașterea din nou, ar încerca să treacă prin această experiență, fiindcă, prin ea, despărțirea dintre ei și Dumnezeu este anulată, iar ei vor fi considerați drept copii ai Săi. Greșelile comise le sunt iertate, iar individul care le făcea nu mai există ; acum va fi un om nou, zămislit din nou pentru a fi un rob al judecății sfinte. Așadar, devenind un fiu al Celui Preaînalt, nu mai este considerat vrăjmaș sau exclus de la tot ceea ce Tatăl are. Aceasta înseamnă că, de vei avea nevoie de vreun semn, poți să-l ceri Domnului, căci vei fi auzit (1 Ioan 3.2). Cei care s-au născut din nou și-au răstignit firea pământească și nu mai trăiesc mânați de patimile necurate (Galateni 5.24). Acum, ca fii neprihăniți ai lui Dumnezeu, pot fi împlinitorii judecății sfinte, folosindu-se numai de credința în Numele lui Isus.

            De ce oare să continui să faci parte dintr-un neam viclean și preacurvar, care este izgonit de prezența sfântă ? Ziua din urmă va sosi, iar cei care se vor afla în această situație vor fi aruncați în focul veșnic, ce a fost pregătit de diavol și îngerii săi (Matei 25.41). Dacă nu ai primit încă pe Isus drept Mântuitor, nu-L lăsa să Se retragă din viața ta – așa cum s-a întâmplat cu acel neam rău – fiindcă, de vei fi părăsit de El, moartea fără de sfârșit te va stăpâni.

            Un destin cu totul diferit îi așteaptă pe cei mântuiți : nu vor fi niciodată uitați sau părăsiți ; dimpotrivă, vor ajunge în Ceruri și acolo vor rămâne alături de Isus întru veșnicie (Daniel 7.18). Însă, până ce această Zi nu va veni, aceștia au garanția de a trăi alături de Mântuitor. De fapt, fiii lui Dumnezeu nu vor fi niciodată uitați sau părăsiți.

            Dragă cititorule, merită din plin să-ți dăruiești viața Domnului. De ce să nu o faci chiar acum ?

 

În Hristos, cu dragoste,

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!