Mesajul zilei

05/12/2019 - FAȚA TA

Căci, dacă ascultă cineva Cuvântul şi nu-l împlineşte cu fapta, seamănă cu un om care îşi priveşte faţa firească într-o oglindă

Iacov 1.23

Cine nu pune în practică ceea ce învață din Scripturi, și nici nu-și asumă ceea ce îi este arătat îngăduie să i se ieie măreția. Tatăl ceresc, în înțelepciunea Sa, ne arată ceea ce suntem în lumea duhovnicească de Îi auzim Cuvântul, care este ca o oglindă ce ne arată modul în care Dumnezeu ne vede.

            Să nu crezi în portretul pe care ți-l face diavolul. Întipărește-ți imaginea duhovnicească bine în minte și nu te lăsa înșelat de nicio altă față. Niciodată să nu uiți ceea ce ai simțit când ai aflat ceva din Cuvânt, căci acesta este chipul tău adevărat. Crede în ceea ce Dumnezeu îți zice, pentru ca să fii, să ai și să faci aceleași lucruri pe care Isus le făcea când a fost printre noi.

            Vei reuși să realizezi ceva sau să obții ceva despre care Biblia spune în ceea ce te privește, dacă vei începe să crezi în asta. Este în zadar să ai o dorință trecătoare pentru a pune în valoare ceea ce dorești. După cum apa nu se poate ridica peste nivel, nici tu nu vei putea face nimic în afară de ceea ce Dumnezeu ți-a arătat. El o face cu puterea pe care revelația sfântă spune că o deții.

            Nu te lăsa ispitit de cuvinte ușoare despre plăcerile lumii. Când apare vreo problemă, nu dispera cerând altora să se roage. Dacă nu-ți asumi ceea ce îți este revelat, asta va deveni ca un discurs neadevărat – ceea ce înșeală și întinează.

După cum o oglindă îți arată fața firească, tot așa Cuvântul lui Dumnezeu îți revelează cum te vede El. De îți asumi ceea ce Domnul îți spune, vei fi exact cum te-ai simțit când ai auzit Buna Vestire. Vezi bine: Nu se strâng smochine din spini, nici nu se culeg struguri din mărăcini (Luca 6.44); așadar, lasă pe Cel Atotputernic să facă din tine un pom ce dă roade potrivit sămânței sfinte ce ți-a fost sădite.

            Nu amâna momentul de a-ți însuși ceea ce ți-a fost revelat, căci vei putea crede că este prea târziu pentru asta. Trecerea noastră prin această viață este foarte scurtă, iar de nu-ți asumi ceea ce îți este arătat, vei înceta de a produce sau de a te bucura de ceea ce a fost determinat pentru viața ta. La ce-ți va mai folosi să afli asta când prilejul a trecut? Ai fost ales pentru a împlini voia sfântă acum!

            A-ți pierde imaginea adevărată este ca și cum ți-ai pierde sensul de a fi. Arătându-ți ceea ce poți să ai sau să faci, Dumnezeu îți spune că tot ceea ce este necesar pentru ca asta să se concretizeze a fost pus în ”contul” tău. Partea Celui Preaînalt se termina prin revelația Sa. Ție îți revine să îndeplinești planul Domnului în viața ta.

 

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!