Mesajul zilei

06/12/2019 - CONSIMȚĂMÂNTUL RESPONSABILIZEAZĂ PĂRȚILE

Atunci, Domnul a zis lui Moise: „Pentru că n-aţi crezut în Mine ca să Mă sfinţiţi înaintea copiilor lui Israel, nu voi veţi duce adunarea aceasta în ţara pe care i-o dau.

Numeri 20.12

Aaron, care a fost inclus în lucrare la insistențele lui Moise, a participat cu râvnă la toate etapele ce au culminat cu eliberarea poporului lui Israel din sclavie. De aceea, nu numai răsplata va fi ca cea a lui Moise, ci și responsabilitatea. Mare grijă să nu fii de acord cu ceea ce este greșit, și nici să nu spui amin dacă nu ești de acord cu rugăciunea cuiva, fie simplu creștin sau propovăduitor, căci nu e de joacă cu Dumnezeu.

            În principiu, Domnul nu plănuise ca Aaron să se afle în linia din față a eliberării fiilor lui Israel ; îndoiala lui Moise a făcut ca și Aaron să fie inclus. Nu este bine să susținem includerea altei persoane, odată ce, chemându-ne pentru o lucrare, Domnul ne-a echipat cu cele necesare. Cine nu se află în planul inițial ne poate influența pentru a ne abate de la voia sfântă.  

            Încă de la început, Aaron a fost brațul drept al lui Moise. Fără îndoială, ca purtătorul său de cuvânt, acesta a participat la toate întâmplările Domnului din Egipt. Nu știm dacă Aaron a slujit vreodată drept sfătuitor al omului lui Dumnezeu ; însă, fără îndoială, Moise ar fi putut face lucrarea singur. Fie ca asta să slujească drept pildă celui care e chemat individual pentru a îndeplini vreo misiune.

            Cine se folosește de cineva ca pe sine însuși își împarte răsplata; în plus, cel care a fost alături de cel ce a fost ales trebuie să nu uite că are și partea sa de responsabilitate. Moise a lovit stânca de două ori, când de fapt ar fi trebuit doar să-i vorbească. Astfel, din această cauză, lui Moise și Aaron li s-a interzis să ajungă în țara în care au crezut atât de mult și pentru care au făcut atât de multe.    

            Să fii atent mereu la ceea ce auzi, vezi și vorbești, căci o mică neglijență îți va putea aduce o pedeapsă. Nu știm care a fost contribuția lui Aaron în faptul că Moise a lovit stânca de două ori ; însă, cum Aaron era purtătorul de cuvânt al fratelui, i-ar fi numit pe israeliți răzvrătiți, ceea ce nu era minciună. Dar, adevărații răzvrătiți au fost el și Moise pentru faptul de a nu fi ascultat de sfatul sfânt.

            A fi de acord cu cineva ce are o anumită atitudine te face complice la acel fapt. În copilaria mea, unul dintre pastorii de la biserica unde mă duceam, când se ruga, cerea lui Dumnezeu să treacă biserica prin încercări. Cum mă confruntam cu multe probleme, auzindu-l cerând asemenea lucruri, nu spuneam niciodată Amin.    

            Dacă ești unul dintre cei care sunt de acord cu tot ceea ce aud, vei primi ceea ce un anumit om cere pentru el însuși. Afându-se alături de Moise, lui Aaron i s-a interzis intrarea în Țara Făgăduită. Nu uita că un consimțământ responsabilizează ambele părți.  

           

            În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!