Mesajul zilei

07/12/2019 - RĂSPLĂTEȘTE BINEFACERILE LUI DUMNEZEU

Cum voi răsplăti Domnului toate binefacerile Lui faţă de mine? Voi înălţa paharul izbăvirilor şi voi chema Numele Domnului; îmi voi împlini juruinţele făcute Domnului, în faţa întregului Său popor.

Psalmi 116.12-14

Sfaturile lui Dumnezeu trebuie luate drept porunci. Psalmistul a fost folosit pentru a ne spune că aceasta este calea de urmat pentru a bucura pe Domnul și, în același timp, să continui să-L ai alături. Nu trebuie să-ți dai bunurile materiale drept plată, căci ți-au fost date pentru a te bucura de ele.

Lucrul cel mai important este de a înțelege ceea ce Isus a făcut pentru tine, fiind sacrificat la altar pe Calvar. Isaia a spus că toate suferințele, durerile, fărădelegile și păcatele noastre au fost puse asupra Lui și am fost vindecați prin rănile Sale (Isaia 53.5). Cine a primit o binefacere trebuie să ducă o luptă împotriva vrăjmașului și, cu determinare, să nu lase ca răul să pună stăpânire pe făptura sa.

Versetul citat pune împreună obligația de a ridica paharul mântuirii cu cea de a chema Numele Domnului. Tot ceea ce poți obține de la Dumnezeu depinde de acest ultim act. Aceasta înseamnă că trebuie să fii atent la drepturile tale și să te porți ca un slujitor al Celui Preaînalt – un ostaș în slujba Sa. Nu sta tot timpul să te plângi Domnului de relele ce te supără, ci cere scoaterea lor în Numele lui Isus.

Psalmul 124.8 spune clar că în acest Nume ni se află ajutorul. Așadar, în loc de a sta plângând înaintea lui Dumnezeu, spunându-I cât de mult suferi, că soțul nu te iubește, că ești nefericit etc., ia hotărârea de a fi mai mult decât biruitor în toate lucrurile (Romani 8.37). Atunci, ridică-te întărit în acest Nume puternic, cerând ca tot ce nu ține de sfințenie să iasă din viața ta. Tu poți și trebuie să faci asta acum.

Un alt sfat important este să nu te joci cu Domnul. Imaginează-ți că, într-un moment cu greutăți, ți-ai dat seama de o greșeală din viața ta sau că Domnul vrea să faci ceva și, de aceea, I-ai făcut o juruință. Este posibil ca tu să uiți de ceea ce ai promis, dar Dumnezeu nu va uita. El Și-a notat dorința ta și, acum, așteaptă ca să o împlinești.    

”Plata” pentru ajutorul sfânt trebuie făcută în fața a cât mai multor oameni. Când cineva face o slujbă de mulțumire pentru ceva ce a primit de la Domnul, câți oameni vor auzi că El aude și răspunde rugăciunilor ? Nemulțumirea nu este pe placul nimănui, cu atât mai puțin pe placul lui Dumnezeu cel Atotputernic.

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!