Mesajul zilei

08/12/2019 - O PORUNCĂ FOARTE IMPORTANTĂ

Și să nu daţi prilej diavolului.

Efeseni 4.27

Ca un bun Tată, Domnul nu ne sfătuie niciodată să facem ceva ce nu este important. Îndeplinind ceea ce ți-a fost poruncit, vei afla că nu ți-ai făcut doar partea din Legământ, ci ai învățat ceva ce, altfel, nu ai fi descoperit niciodată. Cei care nu dau ascultare poruncilor sfinte nu știu câte pilde valoroase nu pierd. Ori, poruncile sunt ca niște exerciții pentru a ne întări eul interior.

            Porunca de a nu face loc diavolului este de o măreție infinită. Ori, fiind izbăvit de sub stăpânirea întunericului, nimic ce aparține vrăjmașului nu a fost lăsat în viața ta. Însă, diavolul, nemaiputând intra în teritoriul tău, se va strădui ca într-un anumit mod să te facă să-i deschizi poarta. De vei îngădui ispita și nu vei da afară ceea ce vrăjmașul ți-a trimis, acel lucru va face ca acesta din urmă să pătrundă în spațiul tău și să-i faci astfel voia sa necurată.

Așadar, nu accepta nicio suferință ca și cum ar fi ceva normal, și nici vreun gând păcătos sau cu atât mai puțin vreo poftă nepermisă. Ești pus sub observație de lumea duhovnicească 24 de ore din zi și șapte zile din săptămână. Isus a spus: Dar Eu vă spun că oricine se uită la o femeie ca s-o poftească a şi preacurvit cu ea în inima lui (Matei 5.28). Vezi dacă există ceva greșit în tine și, chiar de este ceva neînsemnat, pune-l afară.

Trebuie să fie cel puțin un motiv pentru care lucrurile să dea greș în viața celui ce este parte din Trupul lui Hristos. De nu există o cauză, cum ar putea oare să existe vreun efect? Suntem sfătuiți să ne ocupăm mintea numai cu ceea ce este adevărat, cinstit, drept, curat, plăcut, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună și orice laudă (Filipeni 4.8). Nu fi pesimist, necurat, și nici nu discrimina oamenii din orice motiv.

Orice grijă este mică! Cel Preaînalt spune că nu trebuie făcut loc celui rău. De ești slab în fața ispitei, folosește-te de autoritatea în Hristos pentru a face față. Vrăjmașul caută o deschizătură cât de mică pentru a pătrunde în viața ta și a face din tine unul din robii săi. Nu colabora în niciun chip cu Satana. Ai dobândit locul cel mai înalt pe care um om l-ar putea avea în viață – acela de rob al lui Dumnezeu – și, de aceea, nu necinsti niciodată pe Cel care te-a primit drept fiu.

Hotărăște de a vorbi cu Domnul despre tot ceea ce ți se întâmplă; chiar și lucrurile cele mai personale trebuie vorbite cu El. Până la urmă, Tatăl știe totul. Astfel, de vei încerca să ascunzi ceva, comuniunea dintre tine și Cel Preaînalt va fi întreruptă. Viitorul tău este frumos, căci, în Isus, ești o prelungire a lui Dumnezeu în această lume, cât și întru veșnicie.

           

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!