Mesajul zilei

09/12/2019 - MENIȚI SĂ ÎMPĂRĂȚEASCĂ

Domnul împărăţeşte îmbrăcat cu măreţie; Domnul este îmbrăcat şi încins cu putere, de aceea lumea este tare şi nu se clatină.

Psalmi 93.1

Trebuie să facem aceleași lucruri pe care Hristos le făcea, căci, pentru Dumnezeul nostru, Isus ne-a făcut împărați și preoți (Apocalipsa 5.10); așadar, nu există altă alegere: trebuie să domnim în viață și să nu trecem prin ea neîmpliniți. Pentru asta, trebuie să ne îmbrăcăm cu măreție, cât și să ne încingem cu putere, de nu, împărăția ne va fi o ruină. Ceea ce a fost făcut de Domnul este întărit, neexistând nici cea mai mică posibilitate de îndoială.

Spunând că Dumnezeu împărățește, Duhul Sfânt afirmă că, pentru Cel Preaînalt, nu se poate ca poruncile Sale să nu fie îndeplinite. Dacă vei hotărî să-ți asumi împărăția, poruncile tale vor fi de asemenea îndeplinite. Cine crede și se roagă că există oameni unși pentru a domni și alții nu, nu știe ceea ce spune Biblia despre asta. Fără nicio tăgadă, creștinul smerit trebuie să împărățească – Cuvântul lui Dumnezeu o spune.  

Pe lângă faptul de a ne izbăvi de moartea veșnică, Hristos a realizat multe alte lucruri pentru noi. Una dintre ele a fost de a ne face împărați și preoți pentru Dumnezeul nostru și, din acest motiv, trebuie să înțelegem ceea ce Tatăl așteaptă de la noi. Cu alte cuvinte, suntem înfăptuitorii voinței Sale aici pe Pământ. Nu te lua cu cei religioși care trăiesc numai pentru a cere binecuvântări, fiindcă, astfel, vei nesocoti planul sfânt.

            Înțelege că nu există alternativă. Dacă ai fost făcut împărat, trebuie să ai ultimul cuvânt, făcând astfel încât robii ”tăi”, sau slujitori, să realizeze ceea ce determini. Îngerul a spus că Ioan era slujitorul său, ceea ce înseamnă că a fost trimis să lucreze cu apostolul. Îngerii vor îndeplini determinătile tale dacă sunt date precum Scriptura cere. Lucrând potrivit revelației, dai glas Cuvântului Domnului.

Versetul spune că Dumnezeu S-a îmbrăcat cu măreție pentru a împărăți. Nimeni care a păcătuit nu se poate aștepta ca poruncile să-i fie îndeplinite, căci păcatul îl desparte de Cel Preaînalt și îl face ”rob” vrăjmașului. Fără comuniunea cu Tatăl, împărăția noastră nu există. Pe de altă parte, când suntem în legământ cu El, suntem frumoși, măreți și niciun ordin nu ne va fi nesocotit.    

            O altă informație este că trebuie să ne îmbrăcăm și să ne încingem cu putere. Nu înceta de a-ți asuma toate revelațiile arătate în Scripturi, căci acestea sunt tot atâtea instrumente concepute pentru realizarea împărăției tale. Cuvântul lui Dumnezeu ne asigură că armele noastre sunt foarte puternice pentru distrugerea cetăților vrăjmașului (2 Co 10.4).

            În sfârșit, tot ceea ce Hristos a realizat pentru noi, iar lucrările Lui sunt întărite și, de aceea, nu se vor clătina. Așadar, pune-ți credința în ceea ce înțelegi prin Cuvânt și fii tare și destul de puternic pentru a nu da înapoi. Nu lăsa ca niciun gând sau poftă păcătoasă să-ți pătrundă în inimă. Amintește-ți să-ți ții hainele curate. Așadar, de ce oare să nu începi a împărăți chiar acum ?

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!