Mesajul zilei

10/12/2019 - CÂND OMUL NU ÎNȚELEGE REVELAȚIA

Atunci, căpeteniile au zis împăratului: „Omul acesta ar trebui omorât! Căci moaie inima oamenilor de război care au mai rămas în cetatea aceasta şi a întregului popor, ţinându-le asemenea cuvântări; omul acesta nu urmăreşte binele poporului acestuia şi nu-i vrea decât nenorocirea.”

Ieremia 38.4

Neînțelegând ceea ce Dumnezeu le spune, mulți sunt cei care nu se supun sfaturilor Sale, iar asta este ca și cum ar crea cauza pentru ca o mare tragedie să se întâmple. Acest lucru se întâmplă zilnic și, peste tot, putem vedea oameni mutilați, familii despărțite, închisori pline și mulți oameni suferind de foame. Dumnezeu cel veșnic nu vorbește la întâmplare. De aceea, este bine ca mereu să fii atent la Cuvântul Său, căci, acesta poate fi ultima mustrare înainte ca diavolul să-și îndeplinească planul nefast.

Lipsa de a fi atent la mesajul sfânt face ca acele cuvinte ce întăresc să fie luate drept unele ce aduc slăbire și, astfel, șansa ca cineva să fie binecuvântat se irosește. Aflându-se departe de prezența sfântă, căpeteniile din Iuda nu și-au dat seama că Ieremia este proorocul vremii lor, un om cu ungerea Cerurilor. Astăzi, mulți oameni se poartă la fel, dar, când își vor da seama, va fi poate prea târziu.

În loc de a primi cu îmbrățișări pe trimisul lui Dumnezeu, căpeteniile au vrut să-l omoare. Ori, cine este cuprins de duhul greșelii nu înțelege că proorocul Domnului are sfatul cel bun pentru a aduce rezolvare problemelor. În funcție de distanța la care se află de Cel Preaînalt, acest om va fi în stare să hotărască pedeapsa cu suferință sau moarte a celui care l-ar putea de fapt ajuta. Fratele meu, nu mai adăuga greșeli la lista păcatelor tale.      

Este posibil să-ți dai seama cine sunt adevărații propovăduitori ai Cuvântului prin mesajul pe care-l aduc. Uneori, pentru a vindeca, aceștia trebuie să pună mâna pe rană; însă, toți cei care sunt cu adevărat în Dumnezeu caută pacea. Când poporul înțelege mesajul și se smerește, puterea sfântă își începe lucrarea și minunile încep să aibă loc. Până la urmă, mesajul Celui Preaînalt este dat mereu cu scopul ca oamenii să-și rezolve greutățile.

Domnul nu dorea ca poporul Său să fie dus în robie; însă, dacă israeliții s-ar fi căit, Cel Preaînalt l-ar fi folosit pe Ieremia, cât și pe alți prooroci înaintea acestuia, pentru a-i călăuzi pe Drumul Sfânt. Astăzi, asta este ceea ce Dumnezeu încearcă să facă cu fiii Săi, dar aceași istorie se va repeta.    

            A fi izbăvit de orice lucru rău este foarte ușor, căci este de ajuns să faci ceea ce Duhul lui Dumnezeu te sfătuiește prin citirea Bibliei sau propovăduirea Cuvântului.

           

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!