Mesajul zilei

13/12/2019 - SLAVA NU-ȚI POATE FI RĂPITĂ

Pe adevărul lui Hristos care este în mine, nimeni nu-mi va răpi această pricină de laudă în ţinuturile Ahaiei!

2 Corinteni 11.10

Avem slava, adevărul și sfințenia lui Isus sălășluind în noi și, de aceea, nu înceta de a face să strălucească lumina lui Hristos în toate locurile și prilejurile. Ca rob al lui Dumnezeu, să nu te porți niciodată precum oamenii ce nu cunosc pe Mântuitor. Oriunde te-ai duce, trebuie să te strădui să fii o mireasmă a lui Hristos (2 Corinteni 2.15). Independent de locul în care Domnul te va duce, lasă în urma ta lucrări bune. Într-o bună zi, însuși Dumnezeu te va răsplăti.

            Apostolia trebuie să fie onorantă pentru cel care te-a trimis să propovăduiești Evanghelia. Contează câtuși de puțin situația în care te afli, căci ți-a fost pregătită de Domnul secerișului. Umblă cu capul sus și, ca rob al lui Dumnezeu, vestește Adevărul într-un asemenea mod încât nimic să nu știrbească din strălucirea sfântului Cuvânt al lui Dumnezeu. Ca trimis al Domnului, să nu te plângi niciodată de condițiile din jur.

            Important este de a duce mesajul, căci asta îți este obligația. Cine încetează de a sluji lui Dumnezeu din cauza lipsurilor financiare și a confortului, a amenințărilor vrăjmașilor Evangheliei, a tristeții de a fi fost părăsit de prieteni sau chiar de partenerul de viață nu slujește Împărăției lui Dumnezeu. Nu poți permite ca niciun atac al vrăjmașului să te lase fără privilegiul de a fi slujitor al Împăratului împăraților.  

           Niciodată să nu te compari cu oamenii care nu cunosc pe Isus. Nefiind născuți din nou, oamenii religioși cât și cei rătăciți se răzvrătesc împotriva greutăților cu care se confruntă. Însă, atitudinea trebuie să fie alta, căci știi că tu și cu Dumnezeu faceți parte din Noul Legământ. Domnul a făcut partea ce I-a revenit; acum, trebuie să ți-o faci pe a ta. Fii tare în ceea ce El ți-a arătat și, primind noile revelații, împlinește-le cu bucurie.

            În orice situație și în fața oricărui om, adu mărturia adevărului din toată inima. Obiectivul tău trebuie să fie realizarea lucrării pentru care El te-a chemat. Supunându-te cu credincioșenie poruncii, vei fi mireasma lui Hristos. Este foarte important să-ți măsori reacțiile față de cel care te jignește sau îți face vreo propunere necuviincioasă și răspândește o mărturie neadevărată despre tine.

            Nu uita că, în calitatea de membru al Trupului lui Hristos, vei fi judecat pentru ceea ce ai făcut sau nu ca trimis al lui Dumnezeu. Important este de a nu înceta niciodată de a răspândi sfaturile sfinte și de a folosi puterea ce ți-a fost dată prin botezul Sfântului Duh. Poartă-te mereu prin credința ce ți-a fost dăruită.

            Va veni ziua în care Domnul te va răsplăti pentru tot ceea ce ai făcut în Numele Său. Chiar numai și pentru faptul de a fi dat numai un pahar de apă rece unui rob al Domnului, nu-ți vei pierde răsplata (Mt 10.42). Păzirea Cuvântului te va face să te lepezi de păcatele ce te-au ispitit. Întărirea sfințeniei îți va asigura cununa neprihănirii (2 Tm 4.8).

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnulfie cu voi!