Mesajul zilei

15/12/2019 - CE TREBUIE ARĂTAT CELOR RĂTĂCIȚI

Isaia a mai zis: „Ce au văzut în casa ta?” Ezechia a răspuns: „Au văzut tot ce este în casa mea: n-a rămas nimic în vistieriile mele pe care să nu li-l fi arătat.”

Isaia 39.4

Ne aflăm în război deschis împotriva forțelor răului, ce se va termina numai odată cu întoarcerea lui Isus, când chiar El, cu suflarea buzelor Lui, va omorî pe cel rău (Isaia 11.4). De aceea, este bine să păstrezi ceea ce ai primit de la Domnul, căci asta provoacă un amestec de ciudă și invidie vrăjmașului ; până la urmă, ”Babilonia”, deși aflată departe, jinduiește la vistieriile noastre. Dumnezeu este mult mai prețios decât bogățiile lumii și, de aceea, urmează sfaturile pe care El ți le dă.

            Este mare distanța ce desparte Împărăția lui Dumnezeu de tărâmul iadului. Însă, pentru a ne îndepărta de prezența sfântă sau pentru a ne fura comorile, stăpânul înșelăciunilor își trimite robii dintr-o țară îndepărtată. Vrăjmașul știe ceea ce le place anumitor oameni și, când le trimite ispitele, le atinge punctul slab. Cuvântul spune celor ce sunt în picioare să ia seama, căci este de ajuns câtuși de puțină neatenție pentru a cădea (1 Corinteni 10.12).

            Minunea pe care împăratul Ezechia a primit-o a fost măreață. De fapt, tot ceea ce Domnul face pentru noi este extraordinar și plin de slavă. Lecuirea împăratului a fost vestită în toate părțile, căci, pe lângă minune în sinea ei, Cel Preaînalt a dat un semn ce a făcut ca Universul să stea în loc și să se întoarcă din traiectoria sa. Timpul de pe planeta noastră s-a întors cu zece grade pe cadranul lui Ahaz (Isaia 38.8), ce în sistemul nostru orar înseamnă 40 de minute.

            Peste tot, oamenii au avut senzația că prezentul s-a întors în timp. De îndată ce a sosit vestea despre lecuirea făgăduită, împăratul a cerut proorocului ca timpul să se întoarcă prin semnul de a fi fost refăcut. Astfel, iadul a avut în acel fapt prilejul de a afla ce este în Israel; de aceea, și-a trimis reprezentanții pentru a ”felicita” pe Ezechia pentru harul ce-l va primi.  

            Din cauza neatenției împăratului – arătând ceea ce îi aparținea – proorocul Isaia l-a mustrat. Asta trebuie să ne fie o mare lecție, căci, de ne vom arăta vrăjmașului vistieriile pe care le-am primit de la Domnul de-a lungul umblării noastre cu El, cel rău va găsi mijlocul de a ne fura. Sfatul lui Isus este de a le păzi pentru ca nimeni să nu ne poată lua cununa.

Majoritatea revelațiilor sfinte ne învață să fim în legătură cu Tatăl, cât și să ne pregătim pentru a înfrunta orice atac al celui rău ; de aceea, trebuie să le păzim cu mare grijă ca pe niște comori. Așadar, să nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor (Matei 7.6).

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!