Mesajul zilei

17/12/2019 - TRUP NEÎNTINAT

Toate oasele i le păzeşte, ca niciunul din ele să nu i se sfărâme.

Psalmi 34.20

Unul dintre lucrurile cele mai importante pe care trebuie să le știm, este că nașterea din nou nu este doar un cuvânt frumos, căci, prin ea am fost făcuți din nou cu desăvârșire. Păcatul lui Adam a adus moartea lumii noastre și, într-un anumit mod, am fost cu toții stăpâniți de firea lui Satana, unii mai mult, alții mai puțin. Însă, cine a trecut prin noua naștere a fost recreat în Isus Hristos și, de aceea, nu mai există în el nicio verigă slabă.

Omul din vechime avea multe slăbiciuni, dar cel nou – refăcut în Hristos – nu poartă în el niciunul dintre acele defecte pe care moartea a reușit să ni le pună în trup. Chiar de a căzut în lațul celui rău, cine s-a născut din nou nu va mai purta nicio slăbiciune drept pedeapsă dacă mărturisește că a păcătuit și își cere iertare Domnului, căci El garantează că structurile nu-i vor fi afectate.  

Nenorocirea din viața unui fiu al lui Dumnezeu este de a cădea în păcat, căci noua sa constituție a fost făcută pentru a răbda toate ispitele. De fapt, acestea îl pot duce până la marginea prăpastiei, până în culmea templului, dar, de este temător de Cel Preaînalt, nu va sluji celui rău; însă, de a greșit, dar își mărturisește greșeala, va fi iertat.

Slava creștinului este de a nu cădea în nicio ispită. El nu trebuie să se lase ispitit, dar, după cum Isus a fost dus de Duhul lui Dumnezeu în pustie pentru a trece prin ispită, se poate aștepta ca asta să i se întâmple și lui. Însă, la propunerea celui rău, robul Celui Preaînalt trebuie să atace imediat cu Cuvântul Domnului. O mie pot cădea lângă el și zece mii la dreapta sa, dar el nu va fi atins (Psalmii 91.7).

Domnul garantează că nu va exista niciun punct slab în trupul tău de vei fi credincios Lui. Dar, cu trecerea timpului, de nu stai de veghe, este posibil să fii înșelat de vrăjmaș și, în duhul tău, să existe unele zone vulnerabile. În acest caz, începe să te rogi ca și înainte, mărturisește ceea ce ai făcut și cere-ți lui Dumnezeu toată iertarea. Fără îndoială, El îți va veni de îndată în ajutor.

Greșeala multora este de a nu fi sinceri înaintea Domnului. Căci, El știe totul! Chiar și dorința cea mai necuviincioasă și ascunsă din inima omului este descoperită de Dumnezeul cel atotștiutor. Așadar, de este vreun lucru greșit în viața ta – cum ar fi gânduri necurate, ispite în care te complaci și care te inspiră – mărturisește-l Domnului și încetează imediat practicarea lui.

Tot ceea ce există în noi trebuie să binecuvânteze Numele lui Dumnezeu. De este așa, nu vei fi părăsit. Așadar, începând de acum, nu lăsa ca vreo ispită să-ți pătrundă în inimă. Fii mereu neprihănit și Domnul va face ca trupul să-ți fie neîntinat. Fie ca hainele să-ți fie mereu curățite este rugăciunea mea!  

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul fie c voi!