Mesajul zilei

20/12/2019 - SFATURI IMPORTANTE

Nu-mi ascunde Faţa Ta în ziua necazului meu! Pleacă-Ţi urechea spre mine când strig! Ascultă-mă degrabă!

Psalmii 102.2

            În acest verset din Scripturi, se regăsesc trei cereri ale Domnului față de cei care Îl iubesc, și care ne dau sfaturi importante. De ești căzut în ispită, dar de îndată ce îți dai seama că acestea sunt lațurile diavolului, îți mărturisești Domnului slăbiciunea, Lui nu-I va fi rușine de tine, ci te va desface de ele și pe fața Lui va străluci Adevărul, care te va scăpa din strânsoarea vrăjmașului.    

Nu-mi ascunde Faţa Ta în ziua necazului meu! Chiar dacă nu ai căzut în ispită, sufletul ți se va tulbura, căci diavolul va veni cu vicleșuguri. De la început, îți va spune că ești vinovat pentru faptul de a te fi lăsat ispitit și, de îl vei asculta, te va face să te simți omul cel mai mizerabil de pe lume. Nu te amăgi cu poftele vrăjmașului fiindcă este un mincinos (Ioan 8.44c). Chiar dacă ai căzut, Dumnezeu nu-Și va ascunde niciodată fața de tine. Fii răbdător, crede în ceea ce El spune și Adevărul te va elibera (Ioan 8.32).        

Pleacă-Ţi urechea spre mine când strig!‒ Încă din ziua în care ai auzit Evanghelia pentru prima dată, Domnul Își pleacă urechea la rugăciunile tale. Astfel, în orice situație potrivnică, să nu crezi în minciunile celui rău, ci roagă-te Domnului. În aceeași clipă în care vorbești cu Dumnezeu, El te va ajuta. Efectul lucrării sfinte este mai rapid decât injecția cu ser făcută unui om mușcat de o viperă veninoasă.            

Când strig, ascultă-mă degrabă! – Hotărârea de a striga pe Domnul îți aparține în întregime. Poți face asta de îndată ce simți atacul cel rău, sau cum a făcut Faraon, care a cerut lui Moise să se roage în ziua următoare, căci dorea să mai petreacă o noapte cu poporul lui, deși broaștele râioase se aflau peste tot în casa lui și în toate locuințele egiptenilor (Exod 8.8-10). Tu ai puterea de a stabili ziua în care Domnul va lucra pentru tine, așadar, cel mai bine este să te pui acum la lucru.

Când vei fi înaintea lui Dumnezeu, strigă cu credință și, de vei crede, ajutorul îți va veni de îndată. Cel Preaînalt nu întârzie cu răspunsul Său, dar depinde de credința ta faptul de a-Și începe lucrul pe loc sau după ceva timp. În pilda despre femeia văduvă care se ducea zilnic înaintea judecătorului viclean ca să-i ceară dreptate. Isus a spus că Domnul va face imediat dreptate celor ce I-o cer (Luca 18.1-8). Fie ca asta să-ți slujească drept lecție pentru ca binecuvântarea să nu întârzie.

Domnul nu-Și ia fața de la noi și, de aceea, nu trebuie să rămânem sub stăpânirea diavolului. Lumina pe care o primim de pe chipul Domnului ne eliberează de rele. Să ne amintim că Dumnezeu nu are preferați și nici nu respinge pe nimeni; cu El, toată lumea are aceleași șanse. Dacă vrăjmașul îți spune că lucrurile sunt diferite în ceea ce te privește, nu-i da atenție; trebuie să crezi numai în ceea ce ai simțit acum când ai înțeles versetul studiat. Adevărul eliberează întotdeauna pe cel care îl cunoaște.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

DOMNUL FIE CU VOI!