Mesajul zilei

21/12/2019 - ÎNTĂREȘTE-ȚI CHEMAREA

De aceea, fraţilor, căutaţi cu atât mai mult să vă întăriţi chemarea şi alegerea voastră, căci, dacă faceţi lucrul acesta, nu veţi aluneca niciodată.

2 Petru 1.10

Unul dintre lucrurile cele mai importante ce ți s-au întâmplat a fost chemarea și alegerea ta. Fără îndoială, ai primit una dintre cele mai mari binecuvântări, căci, prin cunoașterea locului tău duhovnicesc, este posibil să te izbăvești de orice implicare a celui rău. Astfel, îți poți schimba cursul vieții pe vecie, făcând cale întoarsă din drumul ce te-ar duce în iad, îndreptându-te către Ceruri.

            Acum, având această înformație, nu vei mai continua să fii stăpânit de cel rău, care, prin sărăcie, boli și gânduri negative și greșite, te țin în afara vieții îmbelșugate aduse de Isus. Convertindu-te, ai devenit moștenitor al lui Dumnezeu și împreună moștenitor cu Isus a tot ceea ce Tatăl are. În noua viață în Hristos, tot ce este mai bun se află la îndemâna ta.      

            Străduiește-te să-ți întărești chemarea și alegerea, căci știind cine ești înaintea lui Dumnezeu și cunoscând toate lucrurile sfinte, te vei putea elibera. Prin aceste vorbe, nu îngădui ca chemarea să-ți fie ca apa, ci tare ca stânca. De fapt, ai fost chemat pentru a te bucura de puterea lui Dumnezeu, și nu pentru a trăi înfrânt, cu inima stăpânită de pofte și plăceri trupești sau de alte asemenea dorințe păcătoase.

            Dacă nu te strădui să stai înaintea lui Hristos, vei rătăci în viață și, atunci, Evanghelia, puterea lui Dumnezeu, nu va putea face nimic pentru tine. Dacă neîncrederea îți sălășluiește în inimă, nu te vei bucura de felul de viață menit celor temători de Domnul. Cei care cred în ceea ce Cuvântul spune despre ei se vor hrăni cu ceea ce este mai bun, vor trăi fără griji și se vor bucura de pacea în Dumnezeu.  

            Ca să nu aluneci în viață, taina este de a sta departe de capcanele diavolului. Astfel, nu vei da vrăjmașului nicio posibilitate de a-ți pătrunde în viață. Însă, de reușește să se strecoare în vreun sector al vieții, toate relele vor veni odată cu acesta. De ai căzut în vreo ispită, du-te chiar acum înaintea lui Dumnezeu și mărturisește-ți păcatul. Fiind iertat, ești curățit de toate greșelile și, de aceea, îndeplinești cerințele de a împlini planul sfânt. Până la urmă, Isus a spus că cei mântuiți de El sunt cu adevărat liberi (Ioan 8.36).

            Încearcă cu atât mai mult să-ți întărești chemarea și alegerea ta, căci ai fost chemat pentru a contribui la lucrarea veșnică a Domnului pe pământ. Nu lăsa pe mâine, nici pe o altă zi, ci fă chiar azi ceea ce Dumnezeu ți-a poruncit. Ai fost desemnat pentru a fi o binecuvântare. Supune-te mesajului pe care Sfântul Duh ți-l dă prin apostolul Petru, știind că Dumnezeu îți conferă acest privilegiu în Isus Hristos.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!