Mesajul zilei

22/12/2019 - PORUNCILE LUI DUMNEZEU

Fiul omului, întoarce-ţi faţa spre munţii lui Israel, proroceşte împotriva lor.

Ezechiel 6.2

Cel Preaînalt a poruncit lui Ezechiel să prorocească împotriva munților lui Israel. Este important de știut că robii Domnului nu au putere de alegere cu privire la ce este de spus, și nici cui să ceară sfat ; ei trebuie să îndeplinească în totalitate ceea ce li s-a poruncit. Ori, plăcerea robilor lui Dumnezeu este de a bucura pe Domnul, supunându-I-se în toate cele. Dacă Îl bucurăm, vom avea și mai multă forță, căci bucuria Lui este tăria noastră (Neemia 8.10).

            Pentru a fi folosit de Domnul, străduiește-te să urmezi sfatul Duhului Sfânt și, astfel, trupul cu poftele sale nu vor pune stăpânire pe viața ta. Cine trăiește stăpânit de patimile lumești, nu se va putea opune ispitelor diavolului, iar cine are drept unic scop de a-și satisface dorințele personale – chiar dacă acestea sunt sănătoase – nu poate fi unealta mâinilor sfântului Dumnezeu.

            Bătălia pentru sfințenie este ușor de câștigat, căci Cel Preaînalt a făcut tot ceea ce omul are nevoie pentru a nu ceda poftelor vrăjmașului. Pentru cei care sunt slabi înaintea unei ispite, nu reușesc să se stăpânească față de propunerile celui rău și cad mereu în păcat, scăparea este posibilă prin îndeplinirea a ceea ce Cuvântul lui Dumnezeu îi învață. Cine cunoaște Adevărul va afla adevărata izbăvire.

            Omul care a primit un mesaj din Ceruri – fie că este vorba de o promisiune de binecuvântare, fie de mustrare – pentru a o transmite cuiva, dar nu o face, este vinovat de dauna pe care acel cineva o va suferi. Nu ai de ce să te temi, sau de ce să nu îndeplinești porunca Domnului, căci, când Dumnezeu îți dă o sarcină, El îți va da și mijloacele de realizare necesare. Când Dumnezeu te-a chemat la o misiune, a pregătit dinainte și partea cealaltă pentru a primi mesajul.      

            Cei care s-au dovedit credincioși vor fi răsplătiți cu noi misiuni și vor primi rod pentru viața veșnică (Ioan 4.36). Isus a fost foarte clar când a vorbit despre răsplata pe care o vom primi pentru tot ceea ce facem pentru oricine crede în El. Cei care pretind că sunt prea ocupați pentru a se mai preocupa de îndeplinirea lucrării Domnului își vor da seama prea târziu că au nesocotit prilejul de a avea pe vecie o viață de belșug.  

            Mai mult de atât, fiind mântuiți, am fost făcuți membri ai oștirii sfinte pentru a realiza lucrarea Lui. Cine se împotrivește de a face ceea ce i s-a poruncit va fi dus în fața curții marțiale, căci nu și-a îndeplinit responsabilitatea de soldat în războiul dintre bine și rău. Nu lăsa ca nimic să te îndepărteze de la misiunea ce ți-a fost dată.

            Ezechiel trebuia să prorocească împotriva munților lui Israel. Există un număr mare de rătăciți care trăiesc în greșeală, cât și suferinzi în toată țara. Trebuie să ne îndreptăm fața către acești oameni care se duc cu pași mari spre rătăcirea veșnică, și să le transmitem mesajul sfânt: tot ceea ce au nevoie le-a fost pregătit și dat dinainte.  

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!