Mesajul zilei

24/12/2019 - DUMNEZEU VA ÎNDEPLINI CEEA CE ȚI-A PROMIS

Căci Eu îl cunosc şi ştiu că are să poruncească fiilor lui şi casei lui după el să ţină Calea Domnului, făcând ce este drept şi bine, pentru ca astfel Domnul să împlinească faţă de Avraam ce i-a făgăduit”…

Geneza 18.19

Un fapt important revelat în acest verset este că Dumnezeu te-a ales pe tine pentru a face voia Sa. Domnul te-a iubit într-atât încât te-a făcut să-I înțelegi planul și ceea ce îți este necesar. Pe lângă faptul de a fi fost aleși de Isus, Domnul ne-a desemnat pentru a aduce mult rod (Ioan 15.8), având ajutorul Celui Preaînalt în tot ceea ce cerem.

Fiecare om este responsabil de copiii pe care i-a adus pe lume, iar cine nu și-o respectă va avea de dat seama în Ziua Judecății. Trebuie să poruncim copiilor biologici, cât și celor în duh, să păzească legile Domnului. A fi plin de sfințenie, a respecta dreptul celuilalt, a evangeliza, a se ruga pentru cei rătăciți și a veni în ajutorul celor slabi sunt purtări ce ne pun pe calea folosită de Dumnezeu și pe care El ne vede mergând.

Nu există om care să fie scutit de a urma calea Domnului, care face lucrarea și binecuvântează. Afirmația cum că Dumnezeu scrie drept prin fraze trunchiate este mincinoasă. Nouă ne revine să respectăm ceea ce spune sfânta Lege și să nu ne abatem de la ea în niciun chip. Astfel, de vom folosi calea sfântă pentru a lucra nu ne vom rătăci niciodată, și nici nu ne vom face de lucru cu păcatul.

Nu există alt mijloc de a se purta cu neprihănire decât de a urma cărările lui Dumnezeu. Dacă, de exemplu, o cauză nu este dreaptă, să stai departe de ea; aceasta este dreaptă numai dacă este clar revelată în Scripturi. Vrăjmașul te poate face să ai o purtare necuvenită față de angajatorul tău și să te facă să minți ca să-ți deschidă ușa vieții. Dacă îi vei da crezare, cauza ta a încetat de a mai fi dreaptă. Să nu nesocotești niciodată dreptatea, ceea ce este adevărat.  

            Cei care slujesc lui Dumnezeu cu adevărat se poartă cu judecată, nelâsându-se influențați de ceea ce diavolul le propune, ci de ceea ce este consemnat în Cartea Sfântă. De fapt, tot ceea ce începe printr-o ispită se termină rău. Orice lucru este drept numai dacă se află de la început în revelația Verbului sfânt. A avea judecată înseamnă să te porți potrivit ceea ce Dumnezeu a făcut pentru noi : moartea Fiului Său, atunci când El a biruit pe diavol pentru noi.

            Este evident că, de vom face fapte rele și nu ne căim de ele, îndreptând răul pe care l-am făcut celuilalt, Dumnezeu nu va putea să-Și împlinească făgăduințele în ceea ce te privește. Suntem moștenitori ai lui Avraam fiindcă Isus S-a făcut blestem pentru noi; de aceea, avem dreptul la binecuvântări odată ce nu există nici un impediment în noi.

            Cel Preaînalt nu a încetat și nu va înceta niciodată de a fi credincios (1 Corinteni 1.9), căci El îndeplinește ceea ce promite. Astfel, nu putem avea păcate. E mai bine să te căiești, să-ți mărturisești greșeala și să-ți ceri iertare. Cu bucurie, Domnul va împlini Cuvântul Său bun.  

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!