Mesajul zilei

25/12/2019 - A SPUNE ADEVĂRUL FACE BINE

Până ce am fost smerit, rătăceam; dar acum păzesc Cuvântul Tău.

Psalmi 119.67

Cuvântul lui Dumnezeu spune că blestemul neîntemeiat nu nimerește (Proverbele 26.2), însă puțini oameni cred în această afirmație biblică. Dacă vrăjmașul a acționat sau acționează în viața ta și a familiei tale, poți fi sigur că a găsit ușa deschisă – într-un mod simplu cum ar fi, de exemplu, teama lui Iov, sau ceva mai complicat. Problemele îți arată că de fapt comuniunea cu Tatăl a fost întreruptă și diavolul a primit permisiunea de a intra în viața ta. În acest caz, trebuie să ceri călăuzirea sfântă.

Isus a spus unui olog ce stătea de mult timp lângă scăldătoarea Betesda: Iată că te-ai făcut sănătos, de acum să nu mai păcătuieşti, ca să nu ţi se întâmple ceva mai rău (Ioan 5.14). Păcatul l-a ținut olog vreme de 38 de ani.

            Mândria pe care cineva o are de a nu-și mărturisi public slăbiciunile împiedică și pe alții să se căiască, căci, dacă ar vedea curajul cuiva care a fost iertat, vindecat sau care a primit orice fel de binecuvântare vorbind despre vechea viață în păcat, mulți ar prinde curajul de a renunța la greșeală. Ioan Botezătorul însuși îi boteza pe oameni numai dacă aceștia își mărturiseau păcatele în fața tuturor; până la urmă, botezul pocăinței atrage iertarea păcatelor (Marcu 1.4).

            Fără îndoială, Domnul îngăduie ca fiii Săi să fie încercați pentru a se trezi, pentru a se căi de greșelile ce îi voi face să primească suferința veșnică și, astfel, să dobândească iertarea sfântă. Cine se dedă greșelii, în momentul în care aceasta se întâmplă, este îndepărtat de la fața lui Dumnezeu.

            Ori, a păcătui nu înseamnă doar adulter, a se folosi de necinste sau orice alt șiretlic considerat necuviincios. Cine nu se supune cu desăvârșire Cuvântului lui Dumnezeu se îndepărtează de El. Odată ce Domnul a vorbit prin Cuvântul Său, trebuie să urmăm călăuzirea Sa. Robul cel supus are mereu privirea Domnului asupra lui. Pe de altă parte, cine nu I se supune va fi luat drept cineva care nu Îl iubește.

            Nu există nimic mai important decât să-ți înveți lecția sfântă. Dacă Cel Preaînalt îți spune ceva, El nu o face pentru a râde de tine, ci pentru ca să-ți îndrepți purtarea și să pui capăt răului în care te-ai băgat, ceea ce îi permite vrăjmașului să-și realizeze lucrarea rea.

            Taina este de a păzi Cuvântul sfânt. Așadar, fii înțelept și cu băgare de seamă, fără a nesocoti momentul în care Dumnezeu vine la tine. Azi, El vine ca Sfătuitor al tău pentru a te ajuta de a fi ispășit de judecată. Astfel, dacă nu Îl vei asculta, nu vei putea să strigi după îndurare în Ziua Judecății. Cine va sta aici va fi numai pentru a-și auzi sentința, și nu pentru a fi iertat sau schimbat în bine. Ce oare vei face atunci ?  

           

În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!