Mesajul zilei

26/12/2019 - NĂDĂJDUIEȘTE ÎN CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU

Cei ce se tem de Tine mă văd şi se bucură, căci nădăjduiesc în făgăduinţele Tale.

Psalmi 119.74

Reușita mea trebuie să fie bună nu numai pentru mine, ci și pentru toți cei ce se tem de Domnul. De fapt, aceștia trebuie să se bucure de tot ceea ce fac cu credință în Hristos; așadar, văzând cum Cel Atotputernic a lucrat, se vor întrema și vor pleca pentru a fi biruitori. Aceasta este una din modalitățile de a se ruga – poate una dintre cele mai eficace – dar, de nu voi reuși să fiu biruitor, mulți vor crede că a fi biruitor nu este un lucru obișnuit în viața creștinului.

            Dumnezeu însuși Se bucură când ai Săi, prin faptul de a se încrede în ceea ce El spune, se poartă după legile Sale. Nu există motiv pentru ca cineva să creadă că nu întotdeauna robul credincios va fi biruitor, căci, Scripturile spun clar că Domnul ne poartă în biruință (2 Corinteni 2.14a). Dacă onorăm pe Cel Preaînalt, El ne va onora de asemenea, însă, dacă Îl vom face mincinos, Îl vom întrista cu siguranță.

            Termenul de creștin înseamnă asemenea lui Hristos. Așadar, cum poate oare cineva ce este asemenea Lui să fie de acord cu altă condiție decât cea de a fi biruitor ? Ori, înfrângerea nu poate fi niciodată acceptată de cel care este membru în Trupul lui Hristos. De Capul este sfânt, puternic și biruitor în orice bătălie, și restul Trupului trebuie să fie la fel. Taina este de a lupta folosind puterea pe care Dumnezeu o dă celui ce Îi slujește din toată inima.

            Ceea ce deosebește un om față de altul este atitudinea sa înaintea ispitei. Păcătosul minte, iar cine este drept nu se îndepărtează de la ceea ce Domnul îi spune, căci, pentru acesta, Dumnezeu este adevărat în tot ceea ce El afirmă. Cel drept se cunoaște cu adevărat înaintea unei încercări, fiindcă Satana îl poate ademeni cu poftele cele mai ațâțătoare, dar el nu va accepta nicio negociere cu cel înfrânt și nici nu va sta departe de ceea ce este scris în Biblie.

            Diavolul poate fi biruit numai de cel ce se luptă cu sfântul Cuvânt. Această armă nu poate da greș; celelalte arme, oricât de bune și de potrivite ar părea, nu vor purta niciodată pe fiul Domnului către victoria împotriva forțelor întunericului. Cine nu se va acoperi cu armătura lui Dumnezeu va fi atins de săgețile arzătoare ale vrăjmașului și, astfel, va suferi înfrângerea (Efeseni 6.13-17). Așadar, nu disprețui niciodată ceea ce Domnul îți dă!

            Încrederea robilor lui Dumnezeu se întărește cu fiecare bătălie, din moment ce aceștia se luptă cu ceea ce Domnul le dă în Scripturi. Cine folosește armele sfinte va afla că în ele există mult mai mult decât și-ar putea imagina. Luptă cu ele și nu vei cunoaște niciodată înfrângerea; până la urmă, Domnul Oștirilor știe să te pregătească pentru a birui (Psalmi 144.1). În sfârșit, de vei aștepta Cuvântul de pe buzele Domnului, vei afla taina folosită de frații noștri din vremurile biblice. Odată ce Dumnezeu ți-a vorbit, pleacă în luptă, căci, dându-ți revelația, El a deschis deja calea biruinței tale.

            Fie ca toți cei ce se tem de Domnul să se bucure de succes este rugăciunea mea!

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!