Mesajul zilei

27/12/2019 - CUVÂNTUL ADEVĂRULUI ESTE ÎN GURA TA

Nu lua de tot din gura mea cuvântul adevărului! Căci nădăjduiesc în judecăţile Tale.

Psalmi 119.43

Dumnezeu a dat Cuvântului Său puterea de a crea toate lucrurile. Când Cuvântul ne este revelat, biruim în bătălia împotriva răului. Atunci, nu mai trebuie să strigăm pentru izbăvire, ci să cerem ca suferința să iasă în Numele lui Isus. Nici un cuvânt trimis de Domnul nu va înceta de a face lucrarea pentru care El l-a trimis. Isus a spus că cerurile și pământul vor trece, dar cuvintele Sale nu vor trece niciodată (Luca 21.33).

            Cel mai bun lucru este că sfântul Cuvânt își păstrează puterea Sa ca în timpul creației. Fiidu-ți dat ție, El îți aparține și, în acea materie, ai devenit autoritate. Dacă, de exemplu, acum 40 de ani, ai primit o vindecare prin Cuvânt, iar acum răul s-a întors, încrede-te în ceea ce Dumnezeu ți-a făgăduit și cere ca boala să fie lecuită. Nu uita că darurile sfinte sunt de nerevocat !

            Păcatul pune un zid de despărțire între tine și Dumnezeu (Isaia 59.2) și, atâta timp cât acesta a pus stăpânire pe viața ta, Domnul va avea urechile astupate la strigarea ta. Însă, de îți vei mărturisi greșeala și nu o vei mai face, comuniunea va fi refăcută. De simți că ești mustrat din cauza vreunui lucru rău pe care l-ai făcut, poartă-te ca psalmistul, care s-a rugat cerând să nu i se ieie cuvântul cel adevărat, fără de care omul nu are nicio putere.

            Taina este de a se supune judecății lui Dumnezeu, căci toate spusele Sale în ceea ce ne privește sunt hotărâri ce nu vor fi niciodată anulate și, odată ce îți sunt revelate, acestea îți aparțin. Așadar, chiar dacă îți dai seama că Domnul te mustră din cauza căii greșite pe care ai luat-o, amintește-ți că, grație dragostei pe care o porți judecății sfinte, de vei striga la Domnul, El nu va lua Cuvântul Său cu totul înapoi de la tine.

            Neexistând nici cea mai mică posibilitate ca aceste judecăți sfinte să fie anulate sau neonorate, cere ieșirea răului ce te supără, bazându-te pe judecata ce corespunde nevoii tale. De exemplu, de ai nevoie de vindecarea sfântă, determină ieșirea răului, crezând în afirmația biblică ce spune că prin rănile lui Isus am fost vindecați (1 Petru 2.24b). Determinarea ta are puterea de a desface lucrările lui Satana!

            Profită de prilej acum, atâta timp cât ești în această lume. După cea de-a doua venire a lui Isus – sau după moarte – nu va exista nicio asuprire sau suferință care să poată fi dată afară. De ce să amâni pentru mai târziu? De ce să nu-ți asumi ceea ce îți aparține în Hristos ? Supune-te judecăților sfinte, căci cuvântul adevărat nu-ți va fi luat.

            Cel mai bun moment de a se împotrivi răului ce te atacă este atunci când înțelegi locul tău față de toate lucrurile. În acest moment, fiindu-ți revelată hotărârea Sa, Tatăl îți privește în inimă. De vei cere ieșirea răului în Numele lui Isus, Domnul însuși va face lucrarea. Totul depinde numai de tine !

 

            În Hristos, cu dragoste,

            R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!