Mesajul zilei

29/12/2019 - SCĂPAREA NOASTRĂ ESTE TOTALĂ

Să cadă cei răi în laţurile lor în timp ce eu să scap!

Psalmi 141.10

În acest psalm vom vedea ce se întâmplă cu robii lui Dumnezeu, dar și cu cei ce se dedau nelegiuirii. Dacă observăm bine, ne putem aminti de oameni care, ca și noi, se duceau la biserică, își spuneau creștini, însă, cu toate acestea, trăiau cu tot felul de fantezii, arătând prea puțină voință pentru o viață sfântă în Domnul, până când ceva grav li s-a întâmplat și s-au stins înainte de vreme.

            Rătăciții, cei care nu cred niciodată în Cuvântul Domnului, au multe feluri diferite de a se purta față de cum trebuie să fie cele ale fiilor lui Dumnezeu. Astfel, dacă nu vrei să ajungi în mâinile duhurilor rele, să nu îngădui niciodată ca asemenea practici să te stăpânească. Cei care se lasă amăgiți de ceea ce fac păcătoșii sunt considerați răi, fiindcă nu respectă Sfântul Cuvânt – iar sfârșitul lor nu va fi decloc ceva plăcut.

            Împăratul Solomon, în cartea Ecleziast 12.13, spune : Să ascultăm dar încheierea tuturor învăţăturilor: Teme-te de Dumnezeu şi păzeşte poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om... Cei nelegiuiți nu dau nici cea mai mică importanță la asta, căci vor să-și satisfacă propriile pofte. Cum oare un creștin se poate așeza la masă cu cei rătăciți pentru a consuma alcool? De continuă așa, când se vor mai converti? Niciodată! Nelegiuirea acestui ”sfânt” va duce acele suflete la pierzanie.

            Trebuie să fim cu băgare de seamă față de cine încearcă să ne învețe să aducem mărturia rea. Este de datoria oricărui mântuit să se străduie să nu dea celui rătăcit încuviințarea faptelor sale, fiindcă, altfel, devine un nelegiuit și, din cauza asta, spune cu alte cuvinte că Domnul nu a spus adevărul când ne-a transmis Psalmul 1. Mare atenție! Poate îți faci propriile lațuri și, mai târziu, vei cădea în ele.

            Nu există nimic mai bine decât să trăiești cu teamă de Dumnezeu, făcând voia Lui. Cei care procedează așa află că sfânta cale a Domnului este mult mai bună. Cine este în păcat nu se va putea realiza niciodată, ci va fi tot mai nemulțumit, fiindcă cel rău nu are parte de liniște.

            Domnul l-a folosit pe psalmist pentru a vorbi despre scăpare. Lipsa puterii sfinte din noi este un semn că purtarea noastră nu este pe placul Lui. Ori, făgăduințele cerești aparțin tuturor celor ce sunt primiți în familia lui Dumnezeu! Însă, mulți sunt cei care nu reușesc să primească nici măcar un răspuns de la El. De faci parte din această categorie, a venit vremea să te schimbi! Până la urmă, nu este modul tău de purtare ce împiedică pe Domnul de a lucra în viața ta.      

            Nu tot ceea ce este plăcut sau îndestulător vine de la Dumnezeu, ci numai ceea ce este sfânt, ce ne învață și nu ne face rău. Așadar, analizează-te. Fără îndoială, vrăjmașul a încercat totul pentru a te înșela și, poate tu îi prilejuiești acest lucru. Insă, nu participa la nimic ce vine din partea vrăjmașului, și nici nu te lăsa amăgit de farmecele șarpelui, căci ceea ce acesta promite este moartea. Dimpotrivă, cine este în Dumnezeu va cunoaște scăparea totală!

 

În Hristos, cu dragoste,

            R. R. Soares

 

Rugăciune

DOMNUL FIE CU VOI!