Mesajul zilei

30/12/2019 - CHEMAREA IREZISTIBILĂ

Preaiubitul meu vorbeşte şi-mi zice: Scoală-te, iubito, şi vino, frumoaso!

Cântarea Cântărilor 2.10

                

            Cel mai bun lucru ce mi s-a întâmplat vreodată a fost să aud Evanghelia pentru prima dată. Într-o clipire din ochi, viața mi s-a schimbat pentru totdeauna; de atunci, sunt fiul lui Dumnezeu și, în limbajul din Cântarea Cântărilor, iubita frumoasă, mireasa preaiubită din Apocalipsa și unul dintre mântuiții Domnului meu, așteptând cu nerăbdare pe Mântuitorul meu pentru a intra cu El în Împărăția Sa de iubire.

            Preaiubitul meu Domn vorbește cu mine. El îmi călăuzește pașii, mă ocrotește de atacurile viclene ale lui Satana și mă poartă către victorie. Este atât de bine să fii iubit de Dumnezeul meu încât nici nu mă pot gândi că, într-o bună zi, m-aș putea rătăci! Pentru El, sunt în stare să renunț la orice, căci, numai El mă interesează. Lui o să mă închin pe vecie. Nici nu mai am răbdare până când Isus nu mă va chema să mă duc în Împărăția Tatălui Său.

            Glasul Tatălui mă cuprinde de emoție. De fapt, ceea ce El îmi spune mă ridică și mă face să răsuflu de ușurare. El a fost cel care m-a convins să renunț la ideea de a mă face medic și de a mă duce să studiez medicina la Moscova. Dumnezeu m-a chemat pentru a propovădui Cuvântul Său, m-a făcut partenerul Său, ministru al Evangheliei Sale și m-a izbăvit de legea păcatului și a morții. Domnul meu îmi vorbește mereu despre voia Sa în orice hotărâre ce trebuie luată.

            Dumnezeu mă vrea în picioare. Porunca Sa este ca să mă ridic pentru a nu mă lăsa doborât de greutățile acestei vieți, ca să nu cad în nici un păcat, și nici ca să mă amăgesc cu poftele necurate ale diavolului. Domnul are grijă de mine prin Sfântul Său Duh și, cu El, nu voi păcătui niciodată, ci voi sta în picioare și mă voi desface din orice strânsoare ce mă ține. Domnul meu este fantastic și minunat!

            El mă are drept prieten, tovarăș, omul care are încredere în El și în care El însuși poate avea încredere. Nu voi trăda pe iubitul meu Domn, nu voi da această satisfacție vrăjmașului. Chiar de ar fi nevoie să-mi petrec tot restul vieții călcând pe cioburi de sticlă, nu mă voi lepăda de Iubitul meu, nu-L voi trăda, și nici nu-L voi supăra în nici un fel; căci, El este singurul și adevăratul meu Prieten. Întovărășirea mea cu El este veșnică și de nedespărțit.

            Chemarea Domnului este ca să mă duc înaintea Sa. Așadar, sunt în mare grabă, căci trebuie să mă întâlnesc cu El. Nu pot să ratez această întâlnire minunată. Și ce mai întâlnire! Mă voi întâlni cu Împăratul meu, cu Domnul Dumnezeul meu și, pe vecie, voi sta alături de El. Astfel, voi trăi în lumea fericirii, unde nu există durere, ispită sau alte asemenea necazuri. Voi face totul pentru a nu pierde această frumoasă întâlnire.

            Dar tu, iubite cititorule? Nu ți-ar plăcea să cunoști pe Domnul în toată splendoarea sfințeniei Sale? Nu ți-ar plăcea să ai o credință vie și puternică în Cel care poruncește și rânduiește toate lucrurile? Așadar, primește-L acum, căci El bate la ușa inimii tale (Apocalipsa 3.20). Cu siguranță, dacă Îl primești ca Domn al vieții tale, nu te vei căi.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!