Mesajul zilei

31/12/2019 - HOTĂRÂREA ÎMPĂRATULUI

Împăratul stătea pe scaunul lui împărătesc şi a făcut legământ înaintea Domnului, îndatorindu-se să urmeze pe Domnul şi să păzească poruncile, învăţăturile şi legile Lui din toată inima şi din tot sufletul lui, ca să împlinească astfel cuvintele legământului acestuia, scrise în cartea aceasta. Şi tot poporul a intrat în legământ.

2 Împăraților 23.3

Cine are în stăpânire casa, biserica sau societatea trebuie să stea în picioare ca un stâlp – aici fiind vorba de revelația sfântului Cuvânt, ce lărgește judecata și aduce credința. Până la urmă, fără ajutorul lui Dumnezeu, nu se obține succesul. Hristos a spus că, fără El – sfântul Cuvânt – nimic nu putem face (Ioan 15.5). Așadar, pune-te în picioare precum stâlpul pe care ți-l arată Domnul.

            Dacă răul ți-a pătruns în viață, conștient sau nu, ai nesocotit Cuvântul. În acest caz, nu este de ajuns să-ți recunoști nereușita, ci să faci o împăcare cu Domnul, așa cum a făcut Iacov, care a ridicat piatra – ce îi va folosi drept căpătâi – ca și stâlpul casei lui Dumnezeu (Geneza 28.18). Legământul trebuie făcut înaintea Celui Preaînalt, solemn, cu o rugăciune puternică și în prezența mai multor oameni. Apoi, rămâi de veghe pentru a nu uita de înțelegere.

            În legământul tău cu Cel Atotputernic, nu trebuie să ceri nimic, ci să întărești din nou că ceea ce ai aflat, cât și toată responsabilitatea îți aparține. Din acel moment, trebuie mereu să-ți amintești de ceea ce a fost spus înaintea Domnului. Să nu faci făgăduințe deșarte precum cel care nu știe ceea ce Cuvântul lui Dumnezeu cere. Cel Preaînalt nu îngăduie nimic din ceea ce nu a fost mai întâi arătat de El însuși.

            Legământul tău trebuie să fie de a umbla cu Dumnezeu, iar pe această cale important este de a păzi poruncile, mărturiile și legile Sale (Proverbele 7.2). Nu ți se va cere niciodată ceva peste puterile tale. Respectând condițiile stabilite de Domnul, vei învăța lucruri despre care nu ai fi aflat niciodată în alt fel. Cine este credincios poruncilor sfinte va putea deprinde tainele sfinte.

            Nu există al mod de a sluji lui Dumnezeu, decât din toată inima și cu tot sufletul (Luca 10.27). Se înșeală cine crede că slujește Lui numai prin faptul de a se duce la biserică. Căci, nu contează frecvența la adunări, ci prezența în adevărata casă a Domnului – Cuvântul Său. Când ispita te va iscodi, adu-ți aminte de ceea ce este scris în Cartea Sfântă.

            Întărește cuvintele legământului cu Dumnezeu. Ceea ce El a pus în Noul Legământ trebuie să fie asumat tot timpul. Rabdă orice suferință, durere, poftă păcătoasă sau ispită de orice fel, căci Isus a plătit deja prețul pentru ca să duci o viață neprihănită și sfântă (1 Timotei 2.5,6). Așadar, să nu te îndepărtezi niciodată de cerințele Noului Testament.

            În fine, împlinește tot ceea ce ți-a fost propovăduit prin Biblia Sfântă. Făgăduințele și poruncile își au în tine lăcaș. O singură condiție trebuie îndeplinită pentru a trăi din plin binecuvântările, aceea de a fi rob în Dumnezeu, păzind cu credincioșenie poruncile sfinte.  

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!