Mesajul zilei

01/01/2020 - TIMP IROSIT

În al treizeci şi şaptelea an al robiei lui Ioiachin, împăratul lui Iuda, în a douăzeci şi şaptea zi a lunii a douăsprezecea, Evil-Merodac, împăratul Babilonului, în cel dintâi an al domniei lui, a înălţat capul lui Ioiachin, împăratul lui Iuda, şi l-a scos din temniţă

2 Împăraților 25.27

Dacă ceilalți împărați dinaintea lui Ioiachin la tronul lui Iuda nu au slujit lui Dumnezeu, aceasta nu trebuie folosit drept scuză pentru ca nici el să nu-I slujească. Ori, dacă ar fi dovedit dăruire față de Cuvântul Domnului, viitorul său ar fi fost măreț, dar, fiindcă nu era temător de Cel Preaînalt, acest conducător a făcut ceea ce era rău în viziunea lui Dumnezeu și, de aceea, a fost prins și dus în Babilon, unde a stat 37 de ani în temniță. Ce sfârșit nefericit a avut, căci, din împărat al poporului lui Dumnezeu a ajuns să fie rob împăraților lumii!

            Cine nu slujește Domnului nu poate fi cumpătat, fiindcă va face lucrarea vrăjmașului (Luca 16.13) și, atunci, va vedea că a luat cea mai rea hotărâre, căci cine se răzvrătește împotriva voinței Creatorului va afla, însă prea târziu, că a fost înșelat de șarpele din vechime. Robul Celui Preaînalt trăiește în pace și se bucură de ceea ce este mai bun pe lume.

            Cine păzește poruncile și le împlinește dovedește că iubește pe Domnul și află că la rândul său este iubit de El (Ioan 14.21). Nu există lucru mai bun decât să ai parte neîntrerupt de dragostea Lui și să te afli sub mâna Sa ocrotitoare. Dimpotrivă, cine se depărtează de adăpostul cel sfânt se expune duhurilor celor rele.

            Cu siguranță, locul celui care a fost făcut împărat de Dumnezeu este pe tron, și nu în temniță. Biblia spune că Hristos face astfel încât cel născut din nou să devină împărat și preot pentru Tatăl (Apocalipsa 1.6). Oricine se răzvrătește și nu cunoaște această măreață calitate de a fi domn peste viața și bunurile sale va afla că este rob al vrăjmașului – și, atunci, în loc de a se acoperi cu veșminte curate, va folosi haine de închisoare.

            De ce oare să nu trăiești în locul măreț ce ți-a fost rezervat, acela de a fi împărat pentru Dumnezeu ? De ce să te chinui ca rob al lui Satana dacă ai fost împuternicit cu autoritatea cea mai mare ? Cel Preaînalt nădăjduiește că vei împărăți, că te vei bucura de drepturile tale în El și, astfel, vei profita de viața îmbelșugată adusă de Isus (Ioan 10.10b). Cine a fost făcut împărat pentru Domnul nu trăiește cerșind din mâna vrăjmașului.

            Ce sfârșit rușinos nu a avut Ioiachin, care și-a purtat hainele de închisoare timp de aproape patruzeci de ani. De cât timp te îmbraci și tu cu haine nepotrivite pentru cine este în Dumnezeu ? Nu a venit oare ceasul de a-ți schimba hainele ? Ungerea este asupra ta și, de aceea, trebuie să te împotrivești și să ieși din închisoare chiar acum pentru a trăi biruitor.

            Ce rușine nu este ca un împărat ridicat de Domnul să trăiască din rămășițele zilnice date de un împărat al lumii ! El ar trebui să facă asta pentru cei lipsiți de împărăția lor. Cine nu împărățește pentru Dumnezeu va fi rob celui care nu ar trebui niciodată să-i slujească drept căpătâi!

  

În Hristos, cu dragoste,

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!