Mesajul zilei

02/01/2020 - SUNTEM SMINTIȚI PESTE MĂSURĂ

Dar poporul Meu n-a ascultat glasul Meu, Israel nu M-a ascultat. Atunci i-am lăsat în voia pornirilor inimii lor şi au urmat sfaturile lor.

Psalmi 81.11,12

A asculta de Creator înseamnă să înveți cu Ființa cea mai înțeleaptă din tot Universul. Pe lângă faptul de a fi ceea ce este, El este Tatăl nostru; de aceea, nu ne-ar da niciodată un sfat care să nu fie cel mai bun. Fără îndoială, nimic nu se aseamănă cu înțelepciunea ce iese de pe buzele Domnului, ce este propovăduită celui ce este dispus să Îl audă. Cei care învață cu El, care este blând și smerit cu inima (Matei 11.29), vor avea reușită.

            Din cauza păcatului lui Adam, prin firea sa, omul are tendința de a nu auzi glasul lui Dumnezeu. Omul știe că Domnul nu înșeală niciodată, că El cunoaște toate lucrurile și că sfaturile Sale sunt cele mai bune, însă, când vine momentul de a hotărî între ispită și ceea ce Dumnezeu spune, aproape mereu învinge pofta diabolică. Apoi, vine tristețea, disperarea și cine nu I-a dat ascultare imploră pentru iertare și promite că se va îndrepta.

            Este incredibil, dar omul fuge de viață, iar firea lumii caută moartea. Trebuie să te lepezi de trupul necurat și poftele sale, căci de nu, toată ființa va fi mistuită de focul veșnic. Cine dorește să fie cu reușită în viață și nu vrea să stea în preajma celor rătăciți trebuie să ieie poziție imediat și să se împotrivească răului ce nu-l lasă să se închine Dumnezeului celui sfânt. Mare grijă cu moartea veșnică!  

           Omul care încearcă să-și facă poftele inimii, ce sunt necurate și fățarnice, nu ascultă de Sfântul Duh. Cel mai rău este că pare a fi orb, căci nu vede gaura fără fund dininatea sa. El schimbă pe Domnul cu o plăcere neadevărată și de moment, ce îi va cauza cele mai mari dureri.

            Adevărul este că ființa umană încearcă mereu să urmeze propriile sfaturi. Toți oamenii se grăbesc în a lua hotărâri fără a judeca și, de aceea, bucură pe vrăjmaș, când ar trebui să-l facă furios. Așadar, la fiecare ispită, trebuie să te gândești la ceea ce spune Cuvântul lui Dumnezeu, căci, fără acesta, te vei poticni la fiecare hotărâre. Verifică ceea ce ți-ai asumat fără a cere sfatul Domnului și, atunci, pregătește-te de necazuri.

            Alăturat fiecărui lucru bun, îngăduit și binecuvântat pe care Tatăl ni l-a dat, vrăjmașul creează și își pune poftele necurate. Trebuie mereu să judeci după ceea ce Domnul spune, pentru ca să nu te împiedici de obstacolele ce ți-au fost puse în viață. Nu te lăsa niciodată amăgit de minciunile vrăjmașului.

            Urmează sfaturile pe care Dumnezeu ți le dă prin Cuvânt, chiar de sunt contrare voinței tale, căci, procedând astfel, nu te vei clătina niciodată. Cel Preaînalt nu te mustră degeaba. El îți vrea binele și, de aceea, îți vorbește prin Scripturi. Spune ”da” Celui care te iubește cu adevărat.    

 

În Hristos, cu adevărat,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!