Mesajul zilei

03/01/2020 - DUMNEZEU ESTE UN BUN PLATNIC

Dacă iubiţi numai pe cei ce vă iubesc, ce răsplată mai aşteptaţi? Nu fac aşa şi vameşii?

Matei 5.46

            Semănătorul lucrează pământul pentru a primi înmulțit ceea ce a plantat. Pentru asta, ca un muncitor înțelept al câmpului, alege cea mai bună sămânță, o însămânțează la timpul cel mai potrivit și combate dăunătorii, căci, altfel, nu va strânge ceea ce pământul îi poate da. În unele cazuri, poate avea și pagube. Ori, arta semănatului este o știință ca oricare alta. Nu contează dacă cunoașterea este empirică sau științifică, ci trebuie făcută cu înțelepciune.

            Dumnezeu vrea să avem mereu în minte răsplata, odată ce El vorbește despre recompensa ce ne va fi dată în Ziua judecății. Cuvântul spune: Ce seamănă omul, aceea va şi secera (Galateni 6.7), și, de aceea, este important să plantezi sămânța sfântă, ce nu va fi dăunătoare nimănui, decât cel puțin pentru a da pe față pe cel cu intenții rele. Să știi că răsplata va fi pe măsura a ceea ce a fost însămânțat.

            Există o mare înțelepciune în porunca Domnului, care spune să iubim pe cei care nu ne iubesc (Luca 6.35). Dumnezeu știe că diavolul este gata de orice pentru a ne face să suferim și, de aceea, ne îndreaptă pașii. Există oameni care, de ar fi iubiți, ar fi prietenii noștri cei mai buni și vor înceta de a fi folosiți de cel rău. Până la urmă, Domnul nu vrea ca nimeni, ce este după chipul și asemănarea Sa, să fie folosit de vrăjmaș.

            Nu ne putem lua după cei păcătoși ce urmează zicala: iubire prietenilor și ură dușmanilor. Ori, Dumnezeu se străduie să salveze ceea ce a pierdut. El umblă după oaia rătăcită și, de aceea, ne dă Duhul Său. Astfel, este posibil ca oaia aceasta să fie găsită și să fie adusă la adăpost. Dacă, precum fii ai lui Dumnezeu, nu ne purtăm ca El, atunci suntem noi oare fiii Lui cu adevărat?

            Marele adevăr este că Cel Preaînalt nu răsplătește ceea ce nu ne costă nimic. A-ți iubi prietenii este ușor, însă este foarte greu să te duci înaintea lui Dumnezeu pentru a mijloci pentru cel care ne face rău și ne urăște. Astfel încât, de vom iubi pe acest om, va trebui să fim răsplătiți în Ziua de apoi. Acest lucru trebuie să se întâmple prin revelația Cuvântului și, supunându-ne Domnului, răsplata va veni și nu va fi neînsemnată.    

            Numai și din dragoste pentru Dumnezeu, iubește pe cel care te urăște; astfel, vei face voia Tatălui, care vrea ca să trăim cu toții împreună, ca frați, în înțelegere. Dragostea este mult mai puternică decât moartea – firea lui Satana. Nu se poate să nu fim binecuvântați când iubim pe cineva care se poartă urât cu noi și ne dorește răul.

            Mai mult de atât, ceea ce faci Domnului, chiar de este un lucru mic, va avea răsplată în Ziua judecății. Ca Tată, El vrea să ne vadă pe toți scăpați de sub stăpânirea vrăjmașului. De aceea, noi, lucrătorii Domnului, trebuie să-I fim unelte pentru ca El să ne folosească în îndeplinirea misiunii Sale. Răsplata ne va fi mare !

           

            În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!