Mesajul zilei

04/01/2020 - IMPORTANȚA DE A DĂRUI

Daţi, şi vi se va da; ba încă vi se va turna în sân o măsură bună, îndesată, clătinată, care se va vărsa pe deasupra. Căci cu ce măsură veţi măsura, cu aceea vi se va măsura

Luca 6.38

În tot ceea ce un om poate face pentru binele său, plăcerea sau supunerea față de chemarea sfântă, diavolul i-a pus un demon alături pentru a nu-și putea duce la îndeplinire misiunea primită. Actul de a aduce ofrande lui Dumnezeu este unul dintre cele mai vechi și mai îmbogățitoare. Diavolul a inventat următoarea zicală : ”Cine dă, apoi cere”, dar Isus a spus contrariul: Daţi, şi vi se va da. În care dintre acestea vei crede?

            Satana a lucrat mai întâi în Adam care, cu bună știință, a făcut ceea ce Domnul îi interzisese. Apoi, a lucrat în viața lui Cain, despre care s-a spus că era de la cel rău (1 Ioan 3.12). Mult timp, diavolul a făcut astfel încât acesta să nesocotească actul de a aduce jertfe lui Dumnezeu. Astfel, în ziua stabilită pentru a dărui Domnului ceea ce are mai bun, Cain a dus ceva la întâmplare și L-a mâhnit. Apoi, văzând că darul fratelui său, Abel, a fost primit, Cain l-a ucis.

            Ori, trimisul lui Satana este în stare să-l pună pe om în situații de o extremă mârșăvie. Deși nu mai avea pe nimeni altcineva pe lume, Cain și-a ucis singurul frate pur și simplu din răutate. Dacă nu ar fi acceptat sugestia vrăjmașului, ar fi adus o jertfă bună și, astfel, pe lângă răsplata cuvenită, nu ar fi fost judecat drept întâiul ucigaș al pământului. Să stai departe de orice lucrare a duhului celui rău.

            Cuvântul ce îți vorbește inimii nu te va părăsi niciodată, ci îți va fi alături pentru a face ceea ce Dumnezeu ți-a promis. A aduce jertfe este mult mai mult decât să iei din cei al tău și să dăruiești bisericii; această faptă va aduce un belșug mult mai mare decât sămânța pe care ai sădit-o. Isaac, de exemplu, a primit de o sută de ori mai mult – ceea ce înseamnă 10%. Trebuie să asculți pentru a auzi ceea ce Dumnezeu spune. Așadar, fii înțelept și ascultă de Tatăl sădind sămânța cea bună.  

            Potrivit lui Isus, răsplata este de treizeci, șaizeci și o sută de ori mai mare (Marcu 4.20). Fii atent cât de mult înfurie asta pe vrăjmaș, ce va face totul pentru a te împiedica să fii răsplătit de Cel Atotputernic, singurul Dumnezeu, credincios și împlinitor al făgăduințelor Sale. Cine Îl ascultă va profita pentru a primi răsplata, însă cei care își astupă urechile înaintea Domnului vor striga, dar nu vor fi auziți.

Omul nesocotit refuză să arunce pâinea pe ape potrivit sfatului lui Dumnezeu (Ecclesiast 11.1) și, apoi, după multe zile, nici nu-și dă seama că i-a scăpat printre degete. Domnul cere să o împarți în șapte și chiar în opt, căci nu se știe ce nenorocire va da peste pământ. Știind că ceea ce determini nu va întârzia de a se împlini, nu înceta de a face ceea ce crezi că este prin mijlocire sfântă, căci există mereu un scop când Dumnezeu te sfătuie să aduci o jertfă bună.

Nu lăsa ca diavolul să te împiedice de a fi demn de răsplată. Căci aceasta va fi bună, îndesată, clătinată, ce se va vărsa pe deasupra. Împlinește-ți cu plăcere chemarea și află că asta te-a făcut special în ochii lui Dumnezeu. Nu dărui cu părere de rău sau cu silă, ci cu bucurie (2 Corinteni 9.7).

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!