Mesajul zilei

07/01/2020 - FAPTE PILDUITOARE

Petru deci i-a chemat înăuntru şi i-a găzduit. A doua zi, s-a sculat şi a plecat cu ei. L-au însoţit şi câţiva fraţi din Iope.

Faptele Apostolilor 10.23

Domnul făcea o lucrare în viața lui Corneliu, un soldat roman ce obișnuia să se roage și să aducă jertfe. Dumnezeu ajunsese la inima acelui om – ceea ce El a făcut și cu mulți alți oameni. Ori, Cel Preaînalt are un scop anume: salvarea vieților. Așadar, indiferent de cine El îți trimite pentru a-ți cere ajutorul duhovnicesc, trebuie să fii cu adevărat rob pentru a nu nesocoti planurile sfinte.  

Dumnezeu nu stă cu brațele încrucișate, însă, din cauză că ne purtăm de multe ori ca niște egoiști – și nu ca niște adevărați robi – Îl împiedicăm uneori să-Și realizeze lucrarea frumoasă. Nu judeca oamenii nici după cele mai nesocotite purtări. Cu ungerea și înțelepciunea din ceruri, vorbește-le cum poți despre învierea făcută de Domnul, căci cei ce cred în Cuvânt vor primi darul ceresc.

Casa ce a găzduit pe acei străini ce i-au fost trimiși nu era a lui Petru, însă, chiar și așa, el i-a poftit să intre; poate că simțind în inimă că trebuia să facă acea invitație a și primit încuviințarea stăpânului casei, Simion, tăbăcarul.

Un gest de iubire poate să-i facă pe mulți oameni să se schimbe. Astfel, să nu refuzi niciodată să primești pe cei pe care Domnul ți-i trimite ; până la urmă, fiind rob, nu ai altă alegere, decât să împlinești voia lui Dumnezeu. În zilele de azi, din cauza criminalității, nu este indicat să găzduiești necunoscuți, dar, în multe cazuri – sub călăuzirea sfântă – acest lucru poate și trebuie să fie făcut. Chiar de nu-i primești în casa ta, poți să o faci cu inima, însă, mai întâi, asigură-te că asta vine de la Tatăl. Robii Domnului trebuie să păzească mereu poruncile Sale.

Fără îndoială, relatările făcute de robi îți pot influența motivele de a lua hotărâri înțelepte. De îndată ce Dumnezeu se află la comandă, toate lucrurile vor lucra împreună spre binele celor ce Îl iubesc (Romani 8.28). Niciodată să nu te împotrivești planurilor sfinte, căci Cel Preaînalt știe cum să-Și sfătuiască fiii pentru a avea reușită. Fii mereu atent pentru a vedea prilejurile ce apar, căci Domnul nu ar deschide ușa la întâmplare.

În următoarea zi, Petru a plecat cu robii soldatului. Fă la fel cu cei care îți sunt trimiți. Este mereu bine să te afli în comuniune și, inclusiv, să profiți pentru a sta de veghe și a te ruga în timpul în care ți se pregătește masa.

Lucrarea minunată realizată în casa lui Corneliu a arătat că Dumnezeu era în spatele acelei întâmplări. Cine este îndrumat de Sfântul Duh, pe lângă faptul de a fi folosit pentru ca planurile sfinte să se împlinească, va învăța multe lecții. Așadar, când ți se ivește prilejul, ia cu tine pe ceilalți frați; până la urmă, aceștia pot fi folositori în îndeplinirea misiunii sau să învețe prin ceea ce Domnul va face.    

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!